pixel

Remmers! Тънкослоен лак Induline-GW 310

За осмия фестивал на дизайна „Design junction” в Лондон, британския дизайнер/скулптор, Стюарт Падуик проектира деветметрова глава, направена от възобновяеми, устойчиви, многопластови дървени панели с модерен дизайн. Скулптурата „Глава над водата“, предизвиква драматична промяна в силуета на Лондон с панорамна гледка към катедралата Сейнт Пол. Ситуират я в района Ривърсайд, директно на река Темза.

Главата е неутрална относно възраст и пол и символизира надежда, смелост, състрадание и позитивност в подкрепа на кампанията на „Time to Change“ (Време за промяна), ръководена от Mind and Rethink Mental Illness за премахване на стигмата на психичните заболявания. Тя също така символизира положително отношение към хората, страдащи от психични заболявания и към техните семейства.

Към главата са прикрепени около 48 метра LED осветление, чийто цвят може да бъде променян в реално време с помощта на хаштаг в Twitter. След това главата свети в определен цвят в зависимост от посоченото настроение. Общо 14 настроения могат да се изразят в цветна светлина. С хаштага “Любов” примерно главата светва в червено и розово, а хаштагът “ядосан” потапя главата само в червено.

През нощта „Глава над водата“ свети и хората са били в състояние да си взаимодействат с променящите се цветове, за да отразяват настроенията си.

Любов свети розово и червено.
Щастие свети в розово и жълто.
ОК свети в топло бяло.
Гордост свети синьо и оранжево.
Надежда свети лилаво и синьо.
Вяра свети в златно.
Радост свети жълто и оранжево.
Емпатия свети зелено и оранжево.
Омраза свети червено и зелено.
Тъга грее в люляково сиво и синьо.
Срамът блести в пурпурно и бледо червено.
Страх грее синьо и пурпурно.
Ядосан грее червено.
Болка, вина или съжаление свети зелено и черно.

За защита на дървото на скулптурата „Глава над водата“, символизираща менталното здраве на човечеството е избран и използван тънкослойния лак на Remmers – Induline GW-310.

При реконструкцията и обновяването на емблематичния за столицата ни София – Женски пазар, за защита на дървото също беше използван тънкослойния лак на Remmers – Induline GW-310. Продуктът е на водна основа и може да се нанася директно върху дървото без предварително грундиране, тъй като представлява едновременно грунд и тънкослоен лак в едно.

За контакти и повече информация – www.remmers.bg.

Автор инж. Весела Заманчева.

Може да харесате още...