pixel

Търсите покрив? Ондулин е решението за всеки покрив

Onduline

Покрив над главата – едва ли има по-точно понятие за защита от несгодите на природата. Още от древността хората са търсели подслон и защита от дъжд и сняг като нуждата от тях е била толкова голяма колкото и нуждата от храна. Покривът е това, което прави от къщата подслон. Покривът е тази част от сградата, която непрекъснато e изложена на всички атмосферни влияния: УВ лъчи, замръзване и размръзване, свличане на сняг, вятър, интензивни валежи, градушки и др. Покривът допринася за естетиката, за енергийната ефективност, за здравето и комфорта на обитателите си. Не без основание е смятан за петата фасада на сградата.

За неспециалисти покривът е нещо, което се намира там горе, може да изглежда различно и за него се сещаме само, когато започне да тече. Но за специалистите покривът е един от най-важните аспекти на всеки строителен обект. Да се направи нов покрив или да се ремонтира стар е една от най-трудните и отговорни дейности в строителството. В своята история човечеството е решавало въпроси с покривите по различни начини и следствие на това е огромното разнообразие на покривни конструкции в момента.

Ондулин е световен лидер в областта на леките покривни материали и предлага цялостни решения за всякакъв тип покриви, съчетаващи надеждност и лекота, устойчивост и екологичност, както и лесно приложение.

Какви са възможните решения за покриви на жилищни сгради, предлагани от Ондулин?

Вълнообразни листове Onduline®

Onduline

Onduline® е първият вълнообразен битумен лист в света. Произвежда се повече от 75 години по специална патентована еднослойна технология и не се разслоява по време на целия срок на експлоатация. Използва се освен за покриви на жилищни сгради и за индустриални и стопански сгради в повече от 100 страни в света. „Ондулин“ е универсален материал – идеален както за традиционни, така и за сложни покриви.

Майсторството на българските архитекти успя да впише Onduline® в българската архитектурна традиция с много добри резултати. Onduline® е икономичен, изключително лек и същевременно здрав вълнообразен покривен и облицовъчен материал, който практически не се нуждае от поддържане и е устойчив  на корозия, миене и студ. Монтира се бързо и лесно. Необходимите инструменти са само чук и трион. Специално проектираните гвоздеи, както и множеството аксесоари, допълнително улесняват монтажа. От друга страна вълните на Ондулин осигуряват идеална вентилация на покривната основа и се ограничава възможността от образуване на конденз. Гаранцията за водонепропускливост е 15 години при нормални условия, но само при спазване на инструкциите за монтаж. На пазара се предлагат и други видове вълнообразни листове, но за всеки един изискванията за монтаж са специфични и е важно професионалистите при монтажа да се съобразят с това.

Onduline

Битумни керемиди Bardoline®

Друго възможно решение е с Bardoline® – битумни керемиди или както ги наричат по света – шиндли. Материал, създаден в Северна Америка преди повече от сто години, който през последните десетилетия трайно завладява и Европа.

Onduline

Днес битумните керемиди са най-прилаганият покривен материал в света. Широкото приложение на битумните керемиди Bardoline® се дължи на техните изключителни качества, които позволяват да бъдат използвани ефективно дори при различни климатични условия. Голямото разнообразие на цветове и форми позволява да се задоволят всякакви естетически критерии. Станалите модерни в последните години мансардни покриви са едно от приложенията на битумните керемиди, което практически няма алтернатива. Тяхната гъвкавост, съчетана с възможността за прилагане при различни наклони (от 15о до 85о) ги прави незаменими в ръцете на архитектите, които желаят да направят новаторски в архитектурно отноше­ние покриви, които са в хармония с околната среда и функционалността на сградата. С Bardoline® покривите действително се превръщат в пета фасада. Лек и технологичен, Bardoline® доставя удоволствие и на този, който го полага. За разлика от другите материали, при Bardoline® отделните детайли се оформят от самия материал. Това прави още по-важно доброто познаване на изискванията за изпълнение. Благодарение на доброто свързване между различните елементи и плътното коване върху основата, битумните покривни ивици се оказват особено ефикасни при силен вятър. Това качество ги прави често предпочитани като покривен материал в крайбрежните райони, които са подложени на силен и чест вятър.

Onduline

Битумната керемида Onduvilla®

Onduvilla® е много повече от покривен материал. Onduvilla® е уникално покривно решение и цялостна система от прецизно разработени детайли, която осигурява надеждност и дълготрайност на достъпна цена.

Onduline

Onduvilla® придава оригинална визия за покрива в широка цветова гама. Специалната нова технология на оцветяване гарантира дълготрайни и непроменливи цветове. Керемидите Onduvilla® придават на покрива уникален облик в средиземноморски стил. Хоризонталната сянка, отпечатана върху керемидите създава обемен вид, наподобяващ покриване с керемиди.

Onduline

Системата „Ондулин под керемида“

Климатичните промени, които познаваме от много години поставиха на тежки изпитания сградите. Необходимостта от подсилване на покривите стана неизбежна, за да можем да запазим сигурно и надеждно нашата собственост.

Onduline

Покривните материали се избират основно с грижата за естетика и надеждност. За съжаление малките покривни елементи, като керемдите, могат да бъдат случайно повредени или разместени. Ето защо Ондулин предлага гама от подпокривни листове и подпокривни мембрани за различна степен на защита на покривите, в зависимост от нуждите и изискванията на всеки покрив.

Ондулин предлага специалната система „Ондулин под керемида”, която включва: подкеремидените битумизирани листове (Isoline® или Rufoline®), куки и летви за закрепване на керемидите, запълнители за стрехи, гвоздеи, обшивки и др. Приложението й е универсално, защото e разработена с всички детайли и е подходяща за всякакъв вид керемиди. Минималният наклон на приложение е ограничен на 18% (значително по-малък от този за керемидите), което предлага уникална възможност за разширяване обхвата на приложение на традиционните керемидени покриви.

Onduline

Onduline

Освен да има доволни клиенти Ондулин има и друга цел – да има надеждни партньори, които с удоволствие да предлагат и монтират материалите на фирмата. Защото мисията да Ондулин е да изгражда доверие, коректност и лоялност. Затова е важно да са доволни крайните клиенти, т.е. тези които ще живеят в новопостроената сграда и изпълнителите на покривните работи – от добре свършената работа и от дълготрайния резултат.

Изборът на Ондулин означава избор на решение, техническо съдействие, бърза реакция и успех за съвместната работа!

За повече информация – Ондулин Строителни Материали ООД.

Може да харесате още...