pixel

Как да ремонтирате успешно покрива си

wienerberger

В забързаното си ежедневие често забравяме да обърнем внимание на покрива, а неговото състояние е от ключово значение за целия дом. Ако забележите течове, вече сте закъснели. Налага се да започнете ремонт незабавно.

Незаменим помощник в тази работа може да ви бъде Винербергер.

wienerberger

Какво да направите най-напред?

Разбира се, установете какви са щетите и бъдещите опасности, дали има нужда от ремонт на целия покрив или на части от него. Това включва проверка на керемидите – разместени или счупени – какъв тип са (керамични или от друг материал), за да знаете с какви да ги замените. Керамиката по принцип е предпочитана, но специално тези на Винербергер имат и други практични предимства и са отлично решение за ремонт на вашия покрив. Такива са керемидите Traditon 12, които имат най-оптималното съотношение цена-качество на пазара. Основно предимство на керамичните плочки е, че са направени от естествен материал, който е по-дълготраен и здрав. Те са подходящи за изграждане на нов покрив и за ремонт на стария.

wienerberger

Преди да преминете към подмяна обаче, е необходимо да огледате скарата от носещи и контра летви и да си дадете сметка за качеството ѝ, съответно колко живот ѝ остава. Ако е много износена, трябва да смените първо нея.

Керемидите Traditon 12 притежават редица предимства, едно от тях е дългата гаранция – цели 33 години за мразоустойчивост на керамичните елементи от системата или 20 години на целия покрив. Изборът им ще ви спести множество ремонти в последствие, както и доста грижи. Освен това Винербергер разполага с професионалисти, които са сертифицирани и могат да ви помогнат в целия процес на работа. Ако решите да се възползвате и от гаранциите, можете да разчитате и на т. нар. оправомощени майстори.

wienerberger

Предимства на керамичните керемиди Traditon 12:
– перфектна геометрия за максимално плътно полагане;
– гладка повърхност за избягване на замърсявания;
– изчистени форми за естетически издържан покрив;
– висока водоплътност за дълъг живот на покрива;
– възможност за приплъзване и избягване на рязане на последния ред.

wienerberger

Не подценявайте нито едно от тези предимства и не правете компромиси, защото „евтиното“ винаги излиза скъпо. Ниската стойност на водопропускливост запазва за по-дълго време керемидите цели, защото често се случва керемидите да се чупят от водата. Друго предимство: по гладката повърхност не се задържа мръсотия. Умно, нали?!

За да бъдете сигурни и спокойни за дълго време, осигурете си безпроблемна експлоатация на покрива с Traditon 12 от Винербергер.

Може да харесате още...