Thrakon FLX 385 Hybrid PU – течна хидроизолация с PU-технология

Thrakon FLX 385 Hybrid PU

Tечна хидроизолация с хибридна технология (полиуретанова добавка) за плоски и наклонени покриви, открити тераси и балкони.

Най-критичните и често компрометирани места на една сграда са плоските покриви с наклон и без наклон, а помещенията под тях страдат най-често от проникващата влага след обилни дъждове или топящ се сняг. За тези проблеми Thrakon предлага FLX 385 Hybrid PU. Поради белия си цвят, продуктът предпазва основата и от нагряване, с което допринася и за пестене на енергия за охлаждане на подпокривните помещения.

Основни характеристики:
– готова за употреба, силно еластична, течна хидроизолационна мембрана с PU-добавка;
– мразо- и UV-устойчива хидроизолация, нетоксичен продукт, предпазва повърхностите от влага и развитие на мухъл и плесен;
– за безшевна и безфугова хидроизолация на плоски покриви дори и при наличие на стояща вода;
– след нанасяне и изсъхване продуктът е с висока белота, което способства за отразяване на слънчевите лъчи и по този начин намалява топлопоглъщането на основата;
– не съдържа разтворители;
– цвят: бял.

Области на приложение:
– за хидроизолация на тераси, балкони, плоски покриви, замазки и др. минерални основи;
– за залепяне на водоплътни ленти в ъгли или запълване на пукнатини или фуги в минерални основи.

FLX 385 HYBRID PUПодходящи основи:
– всички обичайни минерални основи – бетон, порест бетон, варо-циментови мазилки, циментови замазки и др.;
– полиуретанови и битумни рулонни хидроизолации (мембрани) с или без посипка;
– керамични плочки и др. покрития от естествен и изкуствен камък;
– метални основи – алуминии, поцинкована ламарина, медна ламарина;
– стъкло, поликарбонатни плоскости.

Подготовка на основата:

Основата трябва да бъде суха, с добра носеща способност, без замърсявания и нестабилни слоеве, влошаващи свързването. Неравности или дупки в основата и пукнатини >1 мм да се обработят предварително с подходяща ремонтна циментова смес. Препоръчително е основата да се измие с вода под налягане, а в случаи на силно попиващи и порьозни основи – предварително да се обработят с акрилен грунд Status Aquadur. FLX 385 Hybrid PU се полага само върху сухи основи с остатъчна влажност < 6%.

Работа с продукта:

FLX 385 Hybrid PU се полага на 2–3 слоя с четка, маламашка или валяк с дълъг косъм като се запълват всички малки пукнатини и дупки в основата. Преди полагане основата да се грундира с акрилен грунд Status Aquadur или FLX 385 Hybrid PU разреден с 10% вода! Всеки следващ слой се полага след пълното изсъхване на предишния слой, като времето за това варира според климатичните условия (12–36 часа). След полагане на FLX 385 Hybrid да се избягва излагането му на влага и вода в следващите 48 часа. Продуктът се полага при температури на въздуха от +8 до +35°C и при влажност на въздуха <80%. Времето за съхнене може да варира в зависимост от климатичните условия! Пълно изсъхване и достигане на оптимални резултати – след 7 дни.

FLX 385 HYBRID PU

 Разходна норма: Около 0,8 – 1,5 кг/м² за два слоя (в зависимост от вида на основата).

За повече информация – Тракон България.

Може да харесате още...