pixel

Tоплоизолационна система Multipor – немското качество!

Може би вече сте от групата на хората, които са успели да убедят съседите си в ползите от санирането на техния блок и ще се възползвате от програмата, която покрива всички разходи по санирането, а за вас остават ниски сметки за отопление и по-висок комфорт?

Или живеете в къща и искате да намалите разходите си за отопление през зимата, но се чудите каква топлоизолация да поставите. Новата топлоизолационна система MULTIPOR на минерална основа, предлага най-доброто решение и в двата случая.

Минералните топлоизолационни плочи MULTIPOR са напълно нов, уникален за българския строителен пазар продукт. Те вече се произвеждат в България по немска технология. В Европа MULTIPOR се ползва вече 16 години като с този материал досега са изолирани над 4 милиона кв.м.

Избирайки външната топлоизолационна система с минерални плочи MULTIPOR Вие постигате в дома си:

Сигурност – MULTIPOR притежават най-високия клас по негоримост А1. Основно тяхно предимство е, че в случай на пожар, за разлика от други топлоизолационни материали, не се възпламеняват и не отделят вредни за човека и околната среда газове. Според действащата нормативна база за пожарна безопасност на сгради, при полагането на фасадна топлоизолация трябва да се правят ивици от негорим изолационен материал през определена площ. 

Енергийна ефективност  – топлоизолационни плочи MULTIPOR притежават отличен коефициент на топлопроводност, изолирането с тях води не само до намаляване на месечнитe сметки, но и до повишаване стойността на имота.

Твърда фасада – Твърдостта на MULTIPOR увеличава твърдостта на фасадата и дава възможност за намаляване броя на дюбелите в сравнение с другите топлоизолационни системи, а също така позволява лесното измазване на външната повърхност.

Дълготрайност – минералните плочи MULTIPOR не стареят, т.е. не се наблюдават съществени изменения в качествата и структурата на материала през годините. За разлика от други изолационни материали , изолираната с MULTIPOR стена не се нуждае от често последващо саниране. Също така можете да сте сигурни, че изолираната ви фасада няма да стане дом на гризачи и други животни.

Лесно и бързо поставяне –плочите MULTIPOR са с размери 50х60 cm и дебелина от 5 до 20 cm. Това прави поставянето им бързо и удобно. Твърдостта на материала е съчетана с лесна обработваемост, така че да се постигат лесно желаните форми. Благодарение на точните размери и ниското обемно тегло, плочите лесно могат да бъдат поставяни дори и на най-недостъпните места.

Възможни приложения на MULTIPOR при санирането на жилищни сгради:

– Цялостна външна негорима топлоизолационна система

– Негорими противопожарни ивици, при условие, че се използва топлоизолационна система от горими материали

– Негорима, трайна и лесна за поддържане изолация на таваните на подземни гаражи и мазета

– Вътрешна изолация на външни стени, при условие че такава е предвидена в проекта

– Негорима изолация на стените отделящи стълбищната клетка от апартаментите при условие, че е предвидено стълбището да не бъде отоплявано.

За повече информация вижте тук.

Може да харесате още...