pixel

Уличните ремонти се преместват в кварталите

ulica

Тази година, заради строителството на метрото и проблемите с трафика в центъра на София, ще работим в по-крайните квартали с цялостните реконструкции и ремонти.
Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред bTV.

Плановете са за основен ремонт на 70 малки улици – първо в „Овча купел”, „Орландовци” и „Надежда”.

Сред по-големите проекти, с които общината се е ангажирала, е продължаването на реконструкцията на бул. „Витоша” до Южния парк, подмяна на релсите по ул. „Козлодуй” и ремонти на бул. „Монтевидео” (с разширение при НБУ) и бул. „Владимир Вазов” (с акцент върху мостовите съоръжения). Ще се работи и по пробива на ул. „Обиколна” в „Дружба”.

Борбата срещу незаконните къщи

В отговор на зрителски въпрос за незаконните катуни в столицата, кметът заяви, че вече много внимателно се следи да не се появяват нови подобни постройки.

„Районните кметове не допускат нови регистрации в тези райони”, подчерта Фандъкова, като обясни, че ако обитателите са регистрирани, трябва да им бъде предоставено ново жилище, а това е скъпо.

Фандъкова подчерта, че всяка нова постройка, в която няма хора с адресна регистрация, се събаря. Премахването на вече изградените бараки, с регистрирани обитатели обаче било проблемно, заради решения на европейски институции, които го обявяват за незаконно.

Нередности при спрените обществени поръчки

По повод спрените обществени поръчки от кметството, Йорданка Фандъкова обясни, че не става дума за кампания, а редовно има такива случаи, при открити нередности. Последната спряна поръчка е за косене на зелените площи, като след сигнал са намерени проблеми в условията. „Като се прецизират, ще се обяви нова поръчка, по новия закон“, уточни кметът.

dir.bg

 

Може да харесате още...