pixel

Варна получава 3,5 млн. лв. за водопровод за „Аспарухово”

Varna

Кметът на Варна Иван Портних и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова подписаха проект за изграждане на магистрален водопровод за кв. „Аспарухово“.
Той е на стойност 3,5 млн. лв. и ще бъде целево финансиран от МРРБ, съобщи “Топ новини”. Средствата са част от 25-те млн. лв., предвидени в бюджета на министерството за целеви инвестиции в общинска ВиК инфраструктура.

„Това е поредната подкрепа за Варна, за което благодаря на министър Павлова! С подписването на новия договор, е гарантирано изпълнението на ремонта на водопровода в квартала, което, от една страна, ще доведе до намаляване на ВиК авариите, а от друга ще осигури реализация на инвестиционната ни програма и активно преобразяване на квартала. След ремонта на подземната инфраструктура, започваме с поетапната реконструкция на булевардите „Народни будители“, „Първи май“, както и с изграждане на още 2 ленти на ул. „Мара Тасева“ , каза Иван Портних.

В контекста на темата на срещата в МРРБ, посветена на реформата в отрасъла ВиК, Портних припомни, че Варна активно работи и за по-чисти морски води – изградено бе дълбоководно заустване на отпадните води в Златни пясъци, а проектът за изграждане на нова пречиствателна станция в курорта е на фаза избор на изпълнител.

Открити бяха тласкател „Акациите“ и разширената и модернизирана Пречиствателна станция за отпадни води – Варна. От няколко години е модернизирана и пречиствателната станция в курорта Св. св. Константин и Елена.

Може да харесате още...