Вентилирани фасади от Lithodecor, част от групата на DAW

Lithodecor

В продължение на 25 години Lithodecor е един от най-иновативните производители на висококачествени вентилирани окачени фасади в Европа – с финишни покрития от естествен камък, стъкло, фотоволтаични модули, бетон или керамика. Lithodecor е предпочитан партньор на архитекти и проектанти, чийто приоритет е комбинация от отлична топлоизолация и ефектна визия.

Окачената фасада има много предимства пред стандартната. При окачените фасади характерното е, че финишният /облицовъчният/ слой е монтиран като самостоятелна конструкция. По този начин при структурни промени при носещите елементи, не се наблюдават деформации на финишната облицовка. А образуваните въздушни кухини подпомагат извеждането на строителната или друг тип влага. Освен това окачената фасада се явява като щит пред основната стена и я предпазва от атмосферните явления /градушка, температурни промени и др./.

Lithodecor

Монтирането на окачените фасади не зависи от сезонността на строителството, тъй като няма мокри процеси при изграждането. Тоест те могат да се монтират през всеки сезон. Освен това лесно може да бъде подменен отделен елемент / минералната вата/.

Airtec Stone на Lithodecor превъзхожда повечето други вентилирани фасадни системи от естествен камък с окачени фасади, тъй като предлага по-голям обхват за технология и дизайн при реализирането на висококачествени естествени каменни фасади.

Благодарение на разнообразието от технически решения /архитектурни детайли, намалено тегло на панелите/, Lithodecor предлага на архитекти и проектанти широка гама от опции, в сравнение с конвенционалните конструкции, използващи масивни каменни плочи.

LithodecorСвойства

– Целогодишен монтаж;
– Предпазва основната фасада;
– Разнообразие от цветове;
– Възможност за смяна на отделни парчета вата.

Airtec Stone е система, предлагаща много възможности за проектиране и създаване на висококачествени каменни фасади с различни по вид и размер каменни плочи.  Дори и големи панели с площ до 7,7 m² могат да бъдат закачени на алуминиева структура без видими фиксиращи елементи. Панелите се състоят от горен слой от камък с дебелина от 5 до 10mm върху лек бетонен основен панел с дебелина не повече от 19 mm, което ги прави до 60% по-леки от твърди каменни плочи. Те могат да бъдат монтирани отгоре, като се използват скрити закрепвания.

  Lithodecor

Друга особеност на фасадната система Airtec Stone е, че тя може да се монтира на таван. Традиционните твърди каменни плочи имат конструктивни граници, отнасящи се до теглото и начина на фиксиране. С Airtec Stone може да използвате естествен камък, където пожелаете.

Начинът на монтаж може да видите тук.

Благодарение на индивидуалните формати, текстури и цветове, Airtec Stone предоставя на клиентите, архитектите и проектантите огромна гама от възможности за дизайн. Всички налични видове естествен камък, които са подходящи за фасади, могат да бъдат монтирани в съответствие с одобрената визия на сградата, дори в случай на изключително сложни фасади.

Разнообразието от цветове, текстури и дизайн на плочите предлага огромни възможности за дизайн.

Lithodecor

Lithodecor

Lithodecor

За изолацията се използва вата с различна плътност. Системата отговаря на  А2 реакция по огън, в съответствие с EN13501.

Ще се радваме да Ви консултираме и да Ви помогнем да реализирате Вашия индивидуален проект!

Посетете ни директно в шоурума на Caparol

или на телефон + 359 887 803 298.

Може да харесате още...