pixel

Започнаха уличните ремонти в квартал ”Прослав” в Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Западен“ Димитър Колев дадоха старт на ремонтите в квартал „Прослав“. Те направиха първа копка на втория етап на реконструкция на ул. „Просвета“, съобщи Радио Пловдив.

За 2 месеца ще бъдат ремонтирани общо 500 метра улична настилка, ще се направят тротоари и надлъжна макрировка, предстои и залесяване на участъка. За реконструкцията на улицата са предвидени 460 хил. лв., съобщи кметът на „Западен“ Димитър Колев. По време на ремонтните дейности трафикът няма да се спира, ще се работи поетапно на 2-те платна.

След ул. „Просвета“ ще бъде цялостно ремонтиран и основният вход на кв. Прослав, а от догодина – и ул. „Елена“. Изпълнител на проекта е „Пътинженеринг“. Кметът на „Западен“ уточни, че паралелно ще се кърпят компрометирани пътни участъци, ще се изгражда нов паркинг в района и ще се проектират паркови зони в района.

До дни ще бъде обявена обществена поръчка за актуализацията на проекта Модър – Царевец. Цената на подлеза ще бъде около 8 милиона лева, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. Той уточни, че всички имоти вече са отчуждени или са собственост на общината, така че се очаква до края на годината да бъде направена първа копка на обекта.

Може да харесате още...