Здрава и красива фасада за поколения напред!

Caparol

Caparol е световен лидер в топлоизолационните системи, отговарящи на най-високите стандарти както по отношение на топлоизолационни свойства, така и по отношение на пожарозащита.

С иновативни продукти и системи на Caparol ще защитите и повишите стойността на дома си, а за да предотвратите негативните следи, оставени от капризите на времето, е необходимо да изберете точната система.

Дали ще използвате вата, бял стиропор или графитения полистирен Dalmatina или искате специален и устойчив цвят?

Caparol Ви предлага различни системи, които ще отговорят на всички Ваши изисквания:
– Capatect Basic Line;
– Capatect Top-Line;
– Capatect Minera-Line;
– Capatect Carbon.

Когато решите да монтирате топлоизолационна система, е много важно да се спрете на качествени материали и професионалисти, които да я монтират. При непрофесионално полагане на системата, тя може да бъде компрометирана и да се образуват топлинни мостове, които да причинят загуба на топлина и образуване на конденз, което от своя страна ще доведе до образуване на мухъл.

Какъв изолационен материал да използвате?

Ние от Caparol препоръчваме Dalmatina, експандиран полистирен (EPS) от ново поколение. С него поставихме нови стандарти при изграждането на топлоизолационните системи.

Caparol

Графитени перли EPS Dalmatina

Графитените перли в EPS-а подобряват изолационните свойства на фасадите. С коефицент на топлопроводимост 0,032 W/m2K, продуктът е предпочитан за прилагане както при стари, така и при нови сгради; стабилност на размерите, не е чувствителен на слънчевите лъчи, термично и механично стабилен е.

EPS Dalmatina е предпочитан и поради по-ниското си тегло. Много по-лесен е за монтаж и обработка от други изолационни продукти.

Caparol

Монтаж на EPS Dalmatina

Продуктът отговаря на Клас по реакция на огън „C” – по EN 13501-1 – трудно горим материал, а в комбинация с финишните покрития на Caparol, класът на системата се повишава до  „B”.

Продукти, подобряващи здравината и удароустойчивостта на фасадата са:

CaparolCarbon Minera – бяла, суха циментова шпакловка, подобрена с въглеродни влакна, специално за карбоновата топлоизолационна система със средно висока якост на удар, приложима както за полистирол, така и за минерална вата.

CarbonSpachtel е органична шпакловка, подсилена с въглеродни влакна, готова за нанасяне. След нейното нанасяне стената придобива висока якост на удар и механични натоварвания.

CarboNit – Двукомпонентна, органична смес с въглеродни влакна за армиране, която осигурява изключително висока устойчивост на удар, особено подходяща за областта на цокъла. Материалът е водоустойчив и може да се прилага в зони, изложени на дъжд и водни пръски.

CaparolCarbon FassadenPutz – Нано-технологична декоративна структурна мазилка. Тя е подсилена с карбонови нишки и се предлага в познатите структури от типа R – „влачена” или от типа K – „драскана”. Има силен водоотблъскващ ефект и в същото време е с висока пропускливост на водни пари. Нано структурата намалява максимално замърсяването, а фотокаталитичното действие на Carbon Fassadenputz предоставя на мазилката способността за самопочистване от органични замърсители.

Carbosil Fassadenfarbe – Матова боя за фасади на базата на силиконова смола, подсилена с карбонови нишки. Иновативна комбинация от свързващи вещества – силиконова смола с интегрирана нано-кварцова структура, за запазване на чисти фасади.

Фасадата ни е изложена на различни механични натоварвания като градушки, удар от камък, топка, колело, надрасквания и др. Наредбата ETAG 004 поставя минимални изисквания на устойчивост на удар от 3 до 10 J. С карбоновата система на Caparol се постига устойчивост от 10 до 60 J.

Освен устойчивост на удар, системите на Caparol се отличават и с устойчивост на цветовете.

Според немския стандарт BFS (федерална комисия по бои и защита на собствеността), устойчивостта на цвета във времето зависи от вида на фасадния продукт и от пигментите, използвани за постигане на желания цвят. В зависимост от свързващото им вещество, те се класифицират в категории А, B, C, като клас А е най-високият клас, а според класификацията на пигментите – в класове 1, 2, 3, което показва устойчивостта на пигмента на слънчевата радиация.

Caparol

Благодарение на нанотехнологиите и прецизните си рецепти, Caparol предлага 500 цвята, отговарящи на изискванията на клас А1. Всички продукти със знака на NQG са тествани в различни условия и отговарят на най-високи изисквания както за издръжливост на цвета, така и за устойчивост при механични удари.

Реален тест на системата NQG3 на Caparol

Когато става въпрос за фасада, важен фактор е и замърсяването ѝ. Благодарение на нанокристалната решетка, продуктите от серията не позволяват да се захващат органични замърсители по фасадата, а дори и да успее нещо да се захване, то пада при дъжд и фасадата отново е с чист и брилянтен вид.

Caparol

Карбоновата система на Caparol е най-високотехнологичната контактна фасадна система, която покрива всички изисквания за дълготрайна устойчивост!

Caparol

С правилната топлоизолационна система пестим не само разходи за отопление и енергия, но и защитаваме околната среда. Едновременно с това  запазваме и цялостта на сградата. Ето защо топлоизолацията на сградата, независимо дали е ново строителство или реновация на стара сграда, е най-важният фактор за постигане на здравословен микро климат.

Безплатна консултация от специалист може да получите всеки ден в шоурума ни. На място може да видите мостри на всяка система в разрез, с различно финишно покритие.

Caparol

За конкретни запитвания може да използвате и контактната ни форма, а за повече вдъхновение да ни последвате във FB.

Може да харесате още...