pixel

10-ти юбилеен студентски конкурс на Изовер

На 25-ти ноември от 17:00 часа в хотел „Метрополитън“ ще се състои официалното откриване на 10-тото юбилейно издание на Международния конкурс за студенти по архитектура „ИЗОВЕР Мулти-Комфортна Къща“, третиращ проблемите на енергоефективната архитектура и проектиране. Темата на конкурса тази година е „Училище на бъдещето“.

Конкурсът, посветен на студенти по архитектура, има за цел да разпространява идеите за енергийна ефективност, както и различните измерения на комфорт между бъдещите лидери в строителството и архитектурата. Той се основава на концепцията „ИЗОВЕР Мулти-Комфортна Къща“ и се провежда през 2005 г. Конкурсът се провежда в два етапа: национален етап последван от международен, където се състезават трите най-добри проекта от всяка участваща държава. В изданието 2013 за национален етап са се регистрирали 1000 студенти от над 100 университета в 19 държави.

Участниците в настоящето юбилейно издание на конкурса ще проектират „училище на бъдещето“ в Газиантеп, Турция, което да комбинира елементи от класическите училища с модерните сгради за образoвание, като хармонично се впише в заобикаляща го природна и културна среда.

isover.bg

 

Може да харесате още...