pixel

Дизайнерска замазка на Seelbach в модерен берлински дом

Seelbach

Докато преди замазките са били предназначени само за основа на конвенционални подови настилки като паркет, ламинат, плочки и килими, днес това се променя в голяма степен. В търсене на индивидуални и пуристични решения за своя дом, все повече собствениците се обръщат към откритата замазка. Това се случва и в Берлин. Използвайки продуктите на Seelbach, BMS Fußbodenverarbeitung GmbH реализира в един градски апартамент сива дизайнерска замазка, създаваща усещане за комфорт.

Дизайнерската или откритата замазка е популярна алтернатива на конвенционалните подови настилки. Независимо дали се използва в частни домове или в търговски площи, тя придават с вида си усещане за модерност. Подовете предлагат редица предимства. Подходящи са за всекидневни, коридори, фоайета и заседателни зали, както и за кухни и влажни помещения. Дизайнерските замазки могат да се комбинират с подово отопление без никакви проблеми. Издръжливи са, не са хлъзгави и лесно се поддържат.

На площ от 140 м² е положена сива дизайнерска замазка (“CT C35 F5”). BMS смесва различни нюанси на сивото, за да постигне желания цветен ефект. Замазката се шлайфа след втвърдяване ѝ, за да се изглади пода, да се почисти и да се подготви за грундиране и запечатване. След това екипът на BMS грундира замазката с TK Grund 212 от Seelbach International.

TK Grund 212 е подходящ за минерални основи като бетон, терацо, цимент, калциево-сулфатни и магнезиеви замазки, както и саморазливни циментови смеси. Подовете, изработени с него, са снабдени с еднокомпонентно покритие и уплътнител TK6TMNanoCoat, който благодарение на своите наномолекули прониква добре в почвата и разгръща ефекта си там. Агентът уплътнява, втвърдява и изглажда повърхността и според производителя, надеждно го предпазва от проникване на течности. Той също така предпазва пода от износване и удължава живота му.

Според Seelbach, TK6TMNanoCoat е силно устойчив на алкално-силикатни реакции и ефлоресценция. Отблъскващите мръсотията свойства осигуряват лесно почистване на повърхността. Друг плюс на TK6TMNanoCoat е, че продуктът е направен на водна основа и няма разтворители. Подходящ е и за райони с високи хигиенни стандарти.  Екологичното уплътняващо и покриващо средство може да се нанася върху различните основи, както на закрито, така и на открито.

Може да харесате още...

Izolacii.eu