Glasroc® X – влагоустойчиви гипсови плоскости за външно приложение

Представяли ли сте си някога, че можете да използвате гипсови плоскости за външно приложениe?

Гипскартонените плоскости традиционно се свързват със системите за сухо строителство за вътрешно приложение – преградни стени, предстенни обшивки, окачени тавани. С плоскостите Glasroc X вече можете да се възползвате от всички предимства на системите за сухо строителство при изграждане на външни преградни стени и фасадни облицовки – ниско тегло, бърз монтаж, отлични топлоизолационни качества.

Glasroc X са плоскости специално създадени за външни приложения, изработени от гипсово ядро със специални добавки и двустранна армировка от стъклен воал. Добавките в ядрото, водонепроницаемото и устойчиво на ултравиолетови лъчи покритие на воала осигуряват отлична защита на плоскостите от въздействията на външните атмосферни условия. Glasroc X са надеждно решение за външни преградни стени, фасадни облицовки, външни тавани, сводове и др. Повърхността на Glasroc X е фабрично грундирана и има отлично сцепление със стандартните лепилно шпакловъчни смеси на циментова основа, което ги прави подходящи както за директно полагане полагане на тънкослойна мазилка, така и за полагане на топлоизолационни системи (ETICS).

Glasroc X имат много по-малки малки линейни разширения в сравнение с повечето плоскости за външни приложения и конкретно в сравнение с конкурентните продукти на циментова основа. Освен това Glasroc X се обработват много по-лесно от продуктите на циментова основа, на практика тяхната обработка не се различава от тази на стандартния гипскартон.

Glasroc X са изпитани в съответствие с ETAG (European Technical Approval Guidelines) на EOTA (European Organization for Technical Assessment) и хармонизираните EN стандарти за фасадни системи и външни облицовки и имат CE маркировка в съответствие с EN 15283-1.

Изпитателните протоколи показват отлично сцепление на плоскостите със завършващите покрития – мазилки или топлоизолационни системи и много висока якост на изтръгване на винтовете, както и пълно запазване на водонепроницаемостта при ветрови натоварвания. Повърхността на Glasroc X е фабрично обработена със специално покритие, устойчиво на UV лъчи, което ги прави устойчиви дори при директно излагане на слънчева светлина – външните системи от Glasroc X могат да бъдат да бъдат пряко изложени на външни атмосферни условия преди измазването или полагането на топлоизолационната система за срок от 12 месеца.

Rigips осигурява пълна техническа подкрепа в проектирането и изграждането на външни системи от Glasroc X, както и пълната гама съпътстващи продукти и и аксесоари за реализация на проекта.

Защо да изберем GlasrocX

Устойчиви на влага и мухъл Лесни за рязане
Пожароустойчиви Лесни за монтаж
Лесни за работа и пренасяне Екологични
Удароустойчиви Подходяши за външно приложение
Гъвкави Висока производителност на труда
Устойчиви на линейни разширения Енергоефективни

Още информация за вариантите на крайно покритие, както и видовете външни системи, можете да видите тук, където ще намерите и указанията за монтаж, както и описание на всички компоненти на системите.

Вижте също...