pixel

Италчементи революционизира своя пазарен подход

Девня цимент

Приложения разработени специално за клиента, а не само продукти.

Италчементи стартира нов подход, чрез който да предложи на пазара най-добрия продукт за всяка индивидуална потребност: от класически цименти до иновативни решения.

Системата за брандиране i.nova е единствена по рода си в световен мащаб за строителния сектор.

Милано, 19 Септември, 2013 – Италчементи представи на пазара i.nova, своята нова система за продуктово предлагане.

Цялата продуктова гама, разработена от Групата – фокусирана върху  концепцията за приложение – е вече на разположение на пазара. Това е иновативен подход. Клиентът е център на стратегия, която вече не се основава на доставката на продукт, а е ясно насочена към възможността да се предлагат подходящи решения за задоволяване на различни искания с различни продукти, които гарантират конкретни резултати. Продуктовият каталог на Италчементи включва и материали, разработени в сътрудничество с някои от големите имената на съвременната архитектура.

Подходът към циментовия сектор на пазара традиционно се основава на стандартизирана доставка на стока. Италчементи, от друга страна, предлага пълен спектър от високо иновативни конкретни продукти, поставяйки клиента в центъра на маркетинговата си стратегия, като изгражда система с цел да улесни процеса на закупуване и концентрирайки се върху стойността на марката си с помощта на език, основаващ се на  структурирани кодове, които са лесно разбираеми на международно ниво.

Всеки тип цимент или бетон е, в действителност, групиран според неговото приложение; това се превръща в инструмент, който съпътства потребителите в избора на най-добрия продукт, който отговаря на  техните индивидуални нужди.

Девня цимент

Чрез i.nova ще бъде по-лесно за клиентите да разграничат и да изберат, например, акустичните продукти, които са групирани във фамилия i.sound или топлоизолационните продукти групирани във фамилия i.clime, или отново, специалните продукти за вода, групирани във фамилия i.idro. „i“ в името на фамилията означава Италчементи Груп и иновация. В допълнение, конкретен цвят и графична маркировка, са предназначени за всяка „фамилия” по приложение, така че да се направи визуалното разпознаване на продукта по-бързо и по-лесно във всички страни, в които групата работи.

Девня цимент

Новата система за брандиране i.nova беше представена на 19.09.2013 г. в Седалището Assimpredil ANCE в Милано, от Карло Пезенти, Главен Изпълнителен Директор на Италчементи Груп и Джовани Ферарио, Главен Оперативен Директор на Италчементи Груп, които подчертаха стратегическото значение на проекта стартиран в световен мащаб.

i.nova революционизира маркетинговата стратегия и подхода към продажбите на Италчементи, като потвърждава отново високо иновативното позициониране на Групата – обясни Карло Пезенти, Главният Изпълнителен Директор на Италчементи Груп. Въпреки дейността в това, което се споменава като традиционен сектор, компанията поставя научните изследвания, иновациите и устойчивото развитие в челните редици на своята индустриална стратегия, убедена, че тези стойности представляват основен лост за консолидирането на нейното конкурентно предимство в строителната индустрия. В действителност, i.nova е еволюцията на последните петнадесет години изследвания през които множество уникални иновативни продукти бяха разработени, като фотокаталитичен цимент и прозрачен цимент, използвани за италианския павилион в Шанхай ».

Девня цимент

«i.nova също така създаде нова визуална идентичност способна да гарантира по-голяма видимост, незабавно разпознаване и лесна идентификация на набор от напълно реорганизирани продукти. Логиката, основаваща се на „стоката“ следователно проправя пътя към подход „търговия на дребно“, който е по-близо до клиента, отбеляза Джовани Ферарио, Главен Оперативен Директор на Италчементи Груп. Системата ще се прилага във всички наши филиали в световен мащаб, предлагайки им отлична възможност, особено в райони с по-трудна икономическа ситуация, за справяне пазара с още по-голяма динамика. С по-специфични продукти и по-иновативни услуги, сега сме в състояние да предлагаме на нашите клиенти решения за проекти с висока добавена стойност ».

Може да харесате още...