pixel

Девня Цимент АД е „Инвеститор 2014“

Девня Цимент АД е

Президентът Росен Плевнелиев връчи днес наградата „Инвеститор на 2014 година“ на „Девня Цимент“ АД. Българската агенция за инвестиции дава вече девета поредна година награди на фирми, работещи за подобряване на икономиката и на инвестиционния климат в страната.

Няма нищо случайно в това, че на тази церемония присъстват толкова много министри, политици, народни представители и посланици на различни държави у нас, каза президентът в своето приветствие. Не е случайно, защото политиците в България си дават сметка, кой създава работни места, кой плаща данъците и създава перспектива за регионите. Това са инвеститорите и предприемачите на България, каза Плевнелиев.

„Вие, инвеститорите, създавате човешка перспектива и работни места, каза държавният глава. Ние обаче, сме част от вашето голямо семейство, заедно с вицепремиерите и с министрите, сме отдадени на една България, която има амбицията да се модернизира бързо, с ясни приоритети, дългосрочен план за развитие и цели за постигане до 2020 г. Те са плод на 5 правителства, които разработиха тези цели, уточни държавният глава. Можем да обещаем, че освен европейският ресурс от над 15 милиарда евро ще дойдат още толкова от държавния бюджет до 2020 г.“, каза Плевнелиев.

„Всеки инвеститор ни е важен – и тези с милиардите и тези с малките проекти – и големите и малките, защото всеки един е част от пътя за модернизиране и позициониране като добро място за правене на бизнес в региона“, каза президентът.

Правителството ясно говори за нашите планове – строят се бързи влакови връзки, магистрали, стотици пречиствателни станции, интегрирани транспортни проекти в градовете, както и над 27 нови индустриални зони в страната, които са в подкрепа на правенето на бизнес, допълни Плевнелиев. Вратите на Българската агенция за инвестиции са широко отворени, защото имаме амбицията вашият живот да става все по-лек и българската компания „Конкурентоспособност“ да все по-близо до вас, допълни президентът.

Може да харесате още...