pixel

Как да фугирате със Stones Eco?

Искате перфектно изглеждащи настилки, но не знаете как да постигнете онази впечатляваща завършеност, която виждате по страниците на списанията? Не, това не е фотошоп и настилките наистина могат да изглеждат съвършено. Как? Решение дава фирма Винербергер и нейната заводски произведена еднокомпонентна фугираща смес Stones Eco. Тази смес може да се използва за фугиране на всички естествени и бетонови настилки върху водопропусклива и несвързана подложка с широчина на фугата от 1 до 20 мм, както и натоварени от автомобили повърхности с тегло до 3,5 тона.

Съдържание на сместа: сух, финосмлян водопропусклив пясък, който е стабилизиран със специална патентована добавка Solid Green Binder, с растителен и минерален произход.

Начин на полагане

Повърхностите, които ще се фугират, трябва да са с напречен наклон 2-3% и надлъжен наклон 1% още в подложката. Това означава, че в процеса на изграждане на изравнителния слой на леглото трябва да използвате материал със зърнометрие от 0 до 5 мм с фина фракция, за да се гарантира, че пясъкът от фугиращата смес няма да се инфилтрира в изравнителния. Уверете се, че настилката е стабилно фиксирана по периферията, за да не се размести по време и след фугирането. Не полагайте в дъждовно и твърде влажно време и температури под 2 градуса. Изсипете пясъка върху сухите плочки от ниска височина, като го разпределите равномерно по повърхността, използвайки четка. Пясъкът трябва идеално да запълни фугите.

Semmelrock_pyasuk

При първото фугиране със Stones Eco се използва вибриране. Ако сте избрали плочки, при които не се препоръчва вибриране, можете да запълните фугите чрез удари с гумен чук по краищата на плочата. Когато сте запълнили фугите, използвайте духалка или ел. метла, за да отстраните излишния пясък. Навлажнете фугите с фина водна мъгла. Необходими са само 5-10 минути, за да подейства свързващото вещество, след това можете да навлажните фугите. Втвърдяването на фугата зависи от влажността и температурата.

Предимства

Фугиращата смес на Винербергер се самовъзстановява, като фугите могат да бъдат допълвани винаги, а също и да бъдат лесно реновирани, тъй като имат добро сцепление между стария и новия слой. Сместа прилепва идеално към кантовете на настилката и изключва появата на трева между плочите, а както знаем, тя е една от основните причини настилката да изглежда занемарена. Слоят е водопропусклив и не задържа вода, което значи, че няма да се образуват локви върху настилката.

Може да харесате още...