pixel

Винербергер с два безплатни уебинара за новите тенденции в строителството

wienerberger

Тази година Винербергер организира множество безплатни уебинари, за да запознае българите с новите тенденции в областта на строителството и решенията, предлагани от фирмата, които могат да бъдат вградени във всеки проект. През септември и октомври предстоят лекции по две ключови теми:

Строителни материали за устойчив дизайн и намаляване на CO2 на сградите

Справянето с въпроса за изменението на климата е въпрос, който не търпи отлагане и засяга всички ни. Ето защо т. нар. устойчив начин на живот и устойчивото строителство са толкова важни, а архитектите и инвеститорите са изправени пред предизвикателството да намерят най-оптималното решение за изграждането на щадящи околната среда сгради, като започнат още от ранните етапи на проектиране и особено от избора на материали.

В уебинара, който ще се проведе на 27 септември от 16 до 17 ч., ще бъдат представени резултатите от изследователски проект за въздействието на различни структурни системи и материали върху емисиите на CO2 на сградата през целия ѝ жизнен цикъл. Присъстващите ще могат да се запознаят с възможните подходи и принципите на устойчивия дизайн, с цел намаляване на въздействието на сградите върху околната среда.

Лекцията ще води Амел Емкич, който е ръководител на отдела за управление на продуктите във Винербергер Хърватска и Словения и има магистърска степен в областта на разработването на строителни продукти за сеизмични региони от Факултета по строително инженерство на Университета в Любляна. Ръководител е на различни изследователски и развойни проекти за устойчиви материали, иновативни продукти и модерни системни решения във Винербергер.

Уебинарът ще се проведе на английски език! Събитието изисква предварителна регистрация, която можете да направите онлайн тук.

wienerberger

Архитектурен облик на съвременната градска среда

Следващият уебинар, организиран от Винербергер, ще засегне темата за обкръжаващата ни среда, живота ни и решенията, които вземаме всеки ден. Дали архитектурата може да бъде приятел или предизвикателство в оформянето на обществата в градовете, ще разкаже арх. Тодор Михайлов. Той е архитект, доктор по теория и история на архитектурата, преподавател, проектант и ръководи независимо архитектурно студио. Научните му интереси са насочени към ниските нива на градоустройството, културното наследство и ландшафтната архитектура. Тодор изследва факторите, които определят субективните оценки на обитателите на градските пространствата, и начините за архитектурното им обогатяване.

Лекцията ще разгледа общото понятие “градска среда” през малките градски пространства и начините за тяхното адекватно обживяване посредством елементите на дизайна и малките архитектурни форми. Уебинарът изисква предварителна регистрация тук.

Може да харесате още...