pixel

Мапеи навлиза в Турция

Мапеи Турция

Групата Мапеи, световен лидер при химическите продукти за строителната индустрия, придобива Уолмерк  Кънстръкшън Кемикълс Билдинг Индъстри енд Трейд Инк.
С тази аквизация Мапеи стъпва на турския пазар.

Милано, 14 март 2013 г. – Мапеи СпА, световен лидер при химическите продукти за строителната индустрия, който произвежда повече от 1 400 продукти за над 55 000 клиенти в целия свят, вече присъства с 63 завода в 31 държави на всичките 5 континента благодарение на придобиването на 100% от турската компания Уолмерк  Кънстръкшън Кемикълс Билдинг Индъстри енд Трейд Инк.

Основана през 2007 година, Уолмерк  Кънстръкшън се намира в Полатли, Турция, а по-конкретно в Полатли ОСБ – една от най-важните промишлени зони в Анкара, представляваща стратегически район за Турция. Компанията е разположена на обща площ от 23 000 квадратни метра, от които 5 000 са покрити. Дейността й включва производство и търговия с химически продукти за строителната индустрия, с широка гама от над 200 продукта, сред които хидроизолационни системи, специални строителни разтвори и разтвори за анкериране, лепила и разтвори за плочки, материали за топлоизолация, вътрешни и външни покрития, промишлени подови настилки и други строителни материали.

Мапеи  Уолмерк  Кънстръкшън

През 2012 година компанията достига оборот от над 10 милиона евро.
„Наистина се гордеем с тази инвестиция”, сочи Вероника Скуинци, Мениджър Интернационализация и бизнес развитие на Мапей. „То ни дава възможност ефективно да навлезем на турския пазар, който вече обслужваме, макар и маргинално, чрез вноса на наши продукти, произвеждани в други европейски държави. Нашата стратегия за интернационализация се базира върху непосредствената близост с местните клиенти и намаляване на транспортните разходи, като поддържаме постоянно отлично качество благодарение на нашите научноизследователски и развойни центрове. Придобиването на Уолмерк  е ориентирано към обслужване на един много активен и динамичен пазар като турския, който представлява важна търговска връзка от Европа към Азия.

Устойчивата интернационализация на Мапеи Груп е строго свързана с растежа на оборота от последните 20 години: през 1990 г. съвкупният оборот е бил 150 милиарда лири, а през 2012 г. превишава 2 милиарда евро, като 70% идват от международни пазари.

Заедно с оборота нараства и броят на дъщерните компании и заводите на Мапей. Сред инвестициите през 2012 година са новият завод в Индия, третият завод във Франция и вторият в Полша.

В следствие на растежа и в изпълнение на стратегията за интернационализация Мапеи Груп постоянно инвестира в научноизследователската и развойна дейност, която представлява основно звено на компанията: научноизследователският персонал съставлява около 12% от общата работна сила (7 500 единици през 2012 г.). Нещо повече, 70% от инвестициите се канализират в производството на екологично устойчиви продукти, които отговарят на по-стриктните официални стандарти и удовлетворяват международните критерии за устойчиво развитие в строителната промишленост.

Все повече клиенти избират технологията и качеството на Мапеи и ги използват в изграждането на проекти от световно значение като например: Новия панамски канал, язовира GIBE III в Адис Абеба (най-големият язовир в света), галериите Arroyo Maldonando в Буенос Айрес, Burji Khalifa в Дубай, летище Хийтроу в Лондон, както и закрити и открити спортни игрища и инфраструктури за Олимпийските игри през последните десетилетия (Пекин, Лондон и следващите в Сочи). А също така за италианските проекти като метрото на Рим и Милано, високоскоростната ж.п. линия Торино-Милано-Салерно и City Life. Не на последно място се присъединяват и метрото в София, МОЛ България, Парадайз център и др.

Може да харесате още...