pixel

Модулна система за отводняване на зелени покриви

ACO

Отводняването на тавана представлява външно отводняване, т.е. полагането на тръбопровода е извън сградата. То има предимството, че не се налага изрязване на носещата конструкция или проникване в тавана на сградата. Освен това тази форма на дренаж не намалява обема на вътрешността на сградата.

Отводняването на тавана се използва винаги, когато вътрешният дренаж не е желан или разрешен по архитектурни, статични, технически, естетически или други причини.

ACO Haustechnik предлага нова модулна система за отводняване на тавански помещения, която е подходяща както за гравитационно и  вакуумно отводняване, така и за основно и аварийно отводняване, проектирана за специалните изисквания на зелените покриви.

Основният елемент на новата система е отводнителният канал ACO Spin/Jet, изработен от устойчива на корозия неръждаема стомана (материал 1.4301). В допълнение към високата си издръжливост, неръждаемата стомана има отлични хидравлични свойства и гладка повърхност, която улеснява отводняването.

ACO

Новият улук ACO се предлага в две версии: с наклон от 45° за битумни уплътнителни мембрани и наклон от 90° за пластмасови уплътнителни мембрани. В зависимост от използвания дренаж, той може да се използва за гравитационно отводняване (Spin/Jet в комбинация със сифон за чакъл, номинални ширини DN 50, 70 и 100) или за вакуумно отводняване (Spin/Jet и въздушен шлюз, DN 50 и 70). Модулната система се допълва от отоплителна система за плосък покрив, сифон за чакъл, функционална част (идентична за DN50 и DN70), задържащ пръстен за авариен преливник, изолационно тяло, тавански канали и уплътнения за фланци.

Тръбната система ACO GM-X е тествана за звукоизолация в съответствие с DIN 4109 и VDI 4100. Тя отговаря на клас строителни материали A1 и е класифицирана като негорима в съответствие с DIN 4102 и DIN EN 13501. В съчетание с тръбната система GM-X новите тавански дренажи постигат стойности на изтичане до 6 l/s с гравитационно отводняване и до 18 l/s с дренаж с вакуумно отводняване (DN 70) Λ.

Друга възможна област на приложение е задържането на дъждовна вода върху зеления покрив. При това приложение задържащата приставка с определен отвор осигурява максимално оттичане на дъждовната вода в отводнителната система Spin/Det. Височината на отвора в приставката за задържане може да се настройва по различен начин. Това позволява дъждовната вода временно да се съхранява на зеления покрив за поливане на растенията.

Компанията е представена на българския пазар от ACO България.

Снимки: ACO

Може да харесате още...

Izolacii.eu