Нови продукти от CAPAROL с мисъл за бъдещето

CAPAROL

Серията от продукти CAPAGEO на CAPAROL, за чието производство се пестят ценни природни ресурси,  се разширява с два нови продукта.

С продуктите UniversalLasurGeo и PlantaGeo, продуктовата линията CapaGeo се разширява  още повече. Както при цялата продуктова гама на CapaGeo, изкопаемите суровини, като суров петрол или природен газ, се заменят с възобноваеми суровини.

CAPAROL

Caparol UniversalLasurGeo  е първият лазурен лак на Caparol, който използва свързващо вещество на основата на масло от камелина.

Отглеждането на камелина е изключително устойчиво, укрепва биологичното разнообразие и предлага осезаеми ползи за нашата екосистема. Камелина се отглежда на вече почистени полета от грах. Смесеното отглеждане не изисква допълнителна обработваема земя, а земеделските производители постигат по-високи доходи.

Характеристики на продукта:

• Алкидна основа

• За всички дървени компоненти

• Висока UV защита

• С  хидроперлен ефект:  силно водоотблъскващ ефект, при който  водата стои на капчици

CAPAROL

Caparol PlantaGeo се произвежда с картофено нишесте, модифицирано като свързващо вещество. Използваното до момента напълно синтетично свързващо вещество, е пропорционално заменено от модифицираното картофено нишесте.

То се произвежда от остатъците при производство на пържени картофи или чипс. По време на производствения процес картофите се обелват и измиват. При измиването във водата се отделя  скорбяла, която се използва като изходен материал за новото свързващо вещество.

Caparol е единственият производител на бои в Германия, който е успял да произведе висококачествено свързващо вещество от натурални суровини.

CAPAROL

Характеристики на продукта:

• Боя за интериора на основата на растителни суровини

• Много добра покривност

• Матова повърхност

• Минимизирано съдържание на емисии и без разтворители

Шоурум CAPAROL
Адрес: гр. София, Манастирски ливади – изток, бл.19, вх. Б, магазин 2
Телефон: + 359 887 803 298
Email: [email protected]
Website: www.caparol.bg

За допълнителни запитвания може да използвате контактната форма, а за повече вдъхновения и новини може да последвате страницата на Caparol във FB.

Може да харесате още...