Ондулин предлага надеждни хидроизолационни решения за мостове и съоръжения

Ондулин груп създава, произвежда и предлага на пазара леки покривни материали, подпокривни фолиа, хидроизолационни мембрани, звукоизолационни материали, както и прозрачни и светлопропускащи материали.

Хидроизолационните мамбрани, предлагани от Ондулин, са с търговската марка Битулин и притежават задължителните характеристики на висококачествените хидроизолационни мембрани, които са: здравина, гъвкавост и дълговечност.

Висококачественият битум, полимерите и армировката играят важна роля в специалната технология на производство, разработена от Ондулин груп. Заводът производител отговаря на изискванията на стандарта за качество ISO 9001:2000 и на стандарта за опазване на околната среда ISO 14001. Качеството е под непрекъснат производствен контрол.

Мембраните Битулин се произвеждат в широка гама, която се прилага за хидроизолиране на плоски покриви и такива с малки наклони, тераси, подземни части на сгради, като фундаментни стени и плочи.

Системата Битулин включва:
1. Битумна мембрана
2. Аксесоари
3. Методи за приложение
4. Детайли

Когато става дума за хидроизолации, много фактори определят надеждността на изпълнителните работи.

Разбира се, важен е видът и качеството на материалите. Използването на аксесоари, специално произведени за влагане в системата, е друг фактор на сигурността. И не на последно място, разработката и изпълнението на специфичните детайли на покрива би могло да се окаже ключов фактор за надеждното функциониране.

Преимущества на системата Битулин:
– Мембраните Битулин – основният елемент на хидроизолацията са произведени от висококачествен битум, модифициран с полимери и армирани с нетъкано платно от фибростъкло или полиестерни нишки. Дебелината и здравината на армиращият слой варират в зависимост от класа и предназначението на мембраните.

Състав на мембраните Битулин:

В зависимост от конкретните изисквания се предлага широко разнообразие от завършващи покрития. По този начин се получава широка продуктова гама, която позволява прецизен подбор на материали, които най-добре съответстват на нужди и случаи.

Освен хидроизолационни мембрани с широко приложение Ондулин произвежда и такива, със специално приложение – за пътни плочи при съоръжения, като мостове, виадукти, тунели, гаражи и др. Характерно за този тип съоръжения е, че са изложени на изключително неблагоприятни природни въздействия: високи температурни амплитуди, дъжд, замръзване, UV лъчение, мъгла, влага, химически агенти за обезледяване и от атмосферата, ледоход в реките и т.н. Освен това са подложени на непрекъснати тежки динамични натоварвания от преминаващите транспортни средства.

От надеждното и безопасно функциониране на мостовете зависят много икономически параметри, а нерядко и човешкият живот. Затова всички елементи на конструкцията трябва да са надеждни и безопасни за дълготрайна експлоатация. Един от основните фактори, които въздействат на мостовите конструкции е влагата. Затова на всички мостове се изпълняват хидроизолации, които защитават връхната носеща конструкция и осигуряват нейната безопасна експлоатация.

От много години Ондулин предлага в своята листа от битумни мембрани Битулин специални мембрани, предназначени за мостове. Имайки предвид високата отговорност при изпълнението на тези хидроизолации, Ондулин никога не е правил компромис с тяхното качество. Показателен е фактът, че за всичките години на приложение няма нито една рекламация на този тип Битулин.

Списък на по-големи обекти, изпълнени с хидроизолационни мембрани Битулин:
– Мост на р. Марица, гр. Пазарджик;
– АМ Хемус – Надлез на “Враждебна”, изпълнител ЕКОС 96 ООД;
– Мост с. Прибой – Радомирско;
– Път I-79, изпълнител ЕКОС 96 ООД;
– Хидроизолация на пътна плоча над гаражи на жилищен блок гр. Панагюрище, изпълнител ГБС Пловдив АД;
– Надлези на Източната дъга на Околовръстен път гр. Пловдив;
– Надлез “Скобелева майка”, гр. Пловдив, изпълнител Пътища Пловдив АД, гр. Пловдив
– Паркинг на магазин “Пикадили”, гр. Варна
– и др. по-малки обекти.

За да отговори на изискванията на проекто-Евростандарта за хидроизолации на мостове, Ондулин изработи Битулин ЕР 410. Тъй като изискванията в техническата спецификация, утвърдена от АПИ има заложени някои параметри, които са различни от проекто-Евростандарта, Ондулин разработи Битулин ЕР 450, който напълно отговаря /в някои параметри надвишава/ на изискванията на тази техническа спецификация.

Битулин ЕР 450 беше вече приложен на някои съоръжения в България и отзивите на изпълнителите и инвеститорския контрол са отлични.

Както за всички останали продукти, и тук Ондулин предлага техническо съдействие през всички фази на изпълнение на хидроизолацията – проектиране, изпълнение и приемане на изпълнената хидроизолация.

Битулин ЕР 450 е с 10 години гаранционен срок, а експлоатационната му годност надвишава 20 години.

За повече информация се обръщайте към нашия офис или към регионалните ни представители, които с удоволствие ще ви дадат решение на всеки проблем, свързан с хидроизолационните работи.

За повече информация: “ОНДУЛИН СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ” ООД.

Вижте също...