pixel

Откриха Международна архитектурна изложба на „Мостът на влюбените“

Днес за първа година в София бе открита изложба с 60 пана с архитектурни проекта на участници и победители от Wienerberger Brick Award 2016 – един от най-големите световни-архитектурни конкурси. Мястото – пешеходния надлез зад НДК – „Мостът на влюбените“.

На всеки две години над 300 архитекти се състезават за награден фонд в размер над 30 000 евро в 5 категории – жилищни сгради, обществени сгради, реконструкция, градски решения и специални решения, устойчивост и интеграция. Конкурсът има за цел да отличи най-добрите постижения на съвременната архитектура с акцент върху един от най-дълготрайните строителни материали – керамиката. Във всяко издание престижно международно жури определя победителите. През 2012 в него участваше и български архитект – арх. Пламен Братков.

Изложбата е под патронажа на Столична община и беше лично открита от кмета на столицата Йорданка Фандъкова и главният архитект на София – Здравко Здравков.

Wienerberger Brick Award 2016Wienerberger Brick Award 2016

На изложбата посетителите ще могат да се насладят на иновативни и креативни решения за еднофамилни къщи, многофамилни жилищни сгради, курортни селища, жилищни комплекси и ниско енергийни жилищни и обществени сгради. Архитектурата е подбрана от целия свят и представя изключителни постижения при приложението на строителната керамика.

Ето няколко акцента от изложбата:

Може да харесате още...