Remmers! Музика и дърво.

Разхождайки се край Париж по бреговете на Сена, може да се види една необичайна сграда с параметрична архитектура, която е разположена на остров Сегуин (Éle de Seguin). Това е концертната зала La Seine Musicale, чиято конструкция се състои от дърво и стъкло и по формата си прилича на яйце.

Вътре стените на концертната зала също са изработени от дърво. Около 1700 отделни елемента от смърч и букова дървесина са произведени и доставени от дървообработващото предприятие HESS TIMBER.

Впечатляващата решетъчна конструкция от слепен дървен материал, изложена на въздействия от околната среда и агресивни вещества, е особено предизвикателство по отношение на защитата на дървесината. За защита на дървото по фасадата е използвана Induline серия на Remmers. Продуктите от серия Induline от една страна визуално акцентират върху дървото като строителен материал, а от друга страна надеждно фиксират якостта на дървесината.

Поелементното импрегниране и укрепване на дървесината с помощта на продуктите на водна основа Induline SW 900-IT и SW-910 позволява защита на лицеви повърхности и срезове от проникване на влага, консолидира дървесината и обезпечава повърхностно изравняване с оглед избягване на поява на петна при нанасяне на следващите системни покрития.

Лазурата за дърво Wetterschutz-Lasur UV като външно покритие на дървесина, благодарение на съдържанието на високоефективни UV-блокери максимално забавя процеса на посивяване на дървесината, като осигурява дългосрочна защита срещу атмосферни влияния.

Всички продукти и системи на Remmers, ползвани при концертната зала La Seine Musicale за защита на дървото, заедно осигуряват ефективна цялостна защита от UV лъчи, влага, гъбички, насекоми, синьо гниене и термити – освен това са с продължително във времето действие.

 

За контакти и повече информация – www.remmers.bg.

Автор инж. Весела Заманчева