pixel

Реновация на скатен покрив с Тондах

Фигаро енгоба меднокафява

Нека да си представим следната ситуация – живеем в къща, радваме се на спокойствие, в повечето случаи имаме малък двор, където да прекарваме прохладните летни вечери, а зимно време да правим снежни човеци с децата си. Вероятно разполагаме с камина, която да ни топли в студените зимни нощи, а през лятото можем да се радваме на приятно хладния ни дом, който оставя жегата извън стените си.

Замисляме ли се обаче какво се намира на върха на цялата тази на пръв поглед толкова прекрасна картина? Дали съвършенството на момента няма да се наруши, ако докато седим пред камината, покривът започне да капе върху главите ни или ако някоя лятна вечер се събудим от силни ветрове и градушка, които са разпокрили част от покрива ни, поради факта, че не сме обърнали нужното му внимание и сме подценили значението му?

Румба енгоба теракота

А дали не можем да намерим съвсем лесно решение на тези проблеми или още по-добре, да предотвратим дори възможността за появата им? Керамичните керемиди и аксесоари Тондах могат да направят точно това – да предложат оптимални решения, когато става дума както за изграждане на новия скатен покрив на нашата къща, или когато се налага неговата реновация.

Разхождайки се по улиците и вдигайки поглед към покривите на къщите, които се намират наоколо, често можем да забележим, че части от керемидите липсват, че някои от тях са счупени или се намират под интересен ъгъл върху покрива, държейки се върху него единствено благодарение на щастливата случайност, да видим поставени мушами, изпълняващи ролята на подпокривно фолио, вместо пародифузни мембрани или да забележим още куп нередности.

Танго енгоба червена

Най-малкият проблем с всичко това е нарушаването на естетиката и лошата визия, която се създава. Много по-сериозни са трудностите, които могат да възникнат за обитателите на всяка къща, която не разполага със сигурен покрив, като далеч не става дума само за неудобствата и излишните нерви, защото понякога съществува и реална опасност за живота и здравето им.

Оптимални решения за реновация на скатен покрив

Тондах предлага оптимални решения за реновация на скатни покриви с различен наклон и осигурява всичко необходимо за това покривът да придобие нов блясък и да се подобрят неговите характеристики, благодарение на което той да може отново да изпълнява нормално своите защитни функции. Основно място в продуктовото фолио на Тондах заемат т.нар голямоформатни керемиди. Те притежават всички отличителни характеристики на керамичните керемиди Тондах, като едно от съществените им преимущества е размерът, който е по-голям от стандартния модел керемиди, произвеждани от компанията.

Туист XXL, Танго Плюс XXL, Румба XXL и Болеро XXL

Голямоформатните модели керемиди Тондах Туист XXL, Танго Плюс XXL, Румба XXL и Болеро XXL могат да се прилагат успешно върху скатни покриви с минимален наклон между 12° и 15°, като благодарение на по-големия им формат, е необходимо поставянето на по-малко керемиди на квадратен метър, което намалява инвестираните средства в системата и в допълнение се минимизира значително времето за монтаж и полагане на керемидите, керамичните и некеремичните аксесоари.

Друго отличително предимство на керамичните керемиди Тондах е възможността за тяхното хоризонтално и вертикално приплъзване, което е успешно приложимо при  реновацията на стари покриви със запазена дървена конструкция. В този случай тя може да не се заменя изцяло с нова, а вместо това върху вече съществуващата конструкция може да се напаснат чрез приплъзване горната керемида по долната, за да не се налага преподреждането на контралетвите в дървената конструкция. При някои модели керемиди Тондах приплъзването може да стигне до 6 см, благодарение на което се постигат равни редове без рязане на керемидите по дължина.

Продуктова оптимизация

Figaro Deluxe naturrot_bearbeitet

Фигаро Делукс

Като компания, развиваща бизнеса си на международно ниво, Тондах инвестира средства и усилия в развитие на продуктова си гама в съответствие с изискванията и нуждите на клиентите. Съществено внимание в нашата работа се отделя върху разширяване на асортимента от предлагани продукти, подходящи за реновация на покрив.

Като част от тази политика, през 2016г. компанията пусна в производство оптимизиран вариант на съществуващия модел керамична керемида Фигаро Делукс. Обновената керемида разполага с подобрени странични улеи, които не позволяват на водата да мине след тях и да попадне под керемидите, което е още един вид защита.

Фигаро Делукс енгоба червена

Figaro Delux

Фигаро Делукс

Благодарение на това се увеличава и диапазонът на приплъзване на керемидата, което я прави идеален избор за реновация на покриви. Разстоянието на приплъзване вече е от 28,0 до 34,7 см, като то ще бъде валидно за цялото ново производство на модела керамична керемида Фигаро Делукс.

Тондах насочва усилията си към осигуряване на всичко необходимо за сигурен и здрав керамичен покрив. Независимо дали става дума за градеж на нов или реновация на стар покрив, цялостните системни решения Тондах покриват най-стриктните изисквания в бранша и не позволяват отклонение от отличното качество.

Туист енгоба червен антик

Причината за това е съвсем проста – в Тондах съзнаваме отговорността, която носим, предоставяйки нашите продукти. Затова си поставяме за цел не само да изпълняваме стриктно всички правила и норми за производство и доставка на екологични и сигурни строителни материали, но и често пъти имаме амбицията да надминаваме тези стандарти и да определяме нови хоризонти. Защото всеки от нас заслужава да се чувства сигурен под собствения си покрив.

Може да харесате още...