pixel

Сен-Гобeн ще построи първата позитивно енергийна къща в град Масдар, Абу Даби

От водещата френска компания Сен-Гобeн и град Масдар в Абу Даби обявиха плановете си за построявяне на първата позитивно енергийна къща в най-иновативния град в света – Масдар. Благодарение на използваните високопроизводителни материали и методи на строителство къщата Multi-Comfort House на френския производител ще произвежда повече енергия, отколкото консумира. Проектът трябва да завърши до 2019 г..

Юзеф Базелаиб, изпълнителен директор за устойчиви недвижими имоти на Масдар, коментира: „Masdar City е световен център за иновации и устойчивост и естествен дом за Сен-Гобен, където може да покаже своите най-съвременни възможности за устойчив живот“.

Сен-Гобен ще построи къщата Мulti-Comfort House, която е на площ 400 кв.м. на парцел от 2200 кв м. близо до квартала на Масдар Eco-Villa. След завършването си, къщата ще служи както като демонстрационен център на проекта Multi Comfort House, така и като офис за служители на Сен-Гобен, като същевременно ще осигурява обучение за продуктите на компанията.

Къщата в Масдар ще бъде първата от своя вид, построена от Сен-Гобен в Близкия изток. Тя ще бъде напълно приспособена към сухия климат на ОАЕ. Концепцията за многофункционална къща на Saint-Gobain обхваща всички аспекти на комфорта в дома и предлага удобства също и за офиси, магазини и обществени сгради. Компанията е построила досега 18 проекта с такива къщи по света, след разработването на концепцията им през 2004 година.

Може да харесате още...