Шпакловка Mapetherm Flex RP: еластична, без съдържание на цимент и устойчива на мухъл и плесен

Mapetherm Flex RP

Шпакловката Mapetherm Flex RP e  готова за употреба, без съдържание на цимент, изключително еластична  и устойчива  на агресивното действие на мухъл и плесен. Mapetherm Flex RP е идеален продукт за ремонт на топлоизолационни плоскости, повредени от времето и от атмосферните влияния, и за изграждане на нови панели със съвременен конструктивен подход. Mapetherm Flex RP е резултат на комбинация от технологии, което го прави уникален и високо иновативен продукт в областта на топлоизолациите. Продуктът е разработен в лабораториите на Mapei и има следните характеристики:
Висока еластичност: благодарение на използваната иновативна смола;
Добро прилепване: Mapetherm Flex RP прилепва идеално към всички видове изолационни плоскости, изглаждащи и изравнителни разтвори, традиционни мазилки, върху стари, добре прилепнали бои.
Устойчивост на мухъл и плесен, благодарение на технологията BioBlock®;
Добра основа за боядисване: върху Mapetherm Flex RP може да се боядисва, благодарение на автоматичната система за оцветяване ColorMap® на Мапеи и върху него може да се нанасят всички продукти от линията крайни покрития на MAPEI.

Mapetherm Flex RP е наличен в две гранулометрии за различни видове приложения:
– 0.5 мм за обработване на външни стени, върху които ще се полагат съвместими гладки крайни покрития; за обработване на вътрешни стени, по които има пукнатини или несъвършенства, в комбинация с Elastocolor Net.
– 1.5 мм за подсилване на изглаждащите и изравнителни слоеве по стени и изолационни панели в комбинация с Mapetherm Net; за възстановяване на повредени изолационни плоскости, ако са добре прилепнали.

Системата „Mapetherm Flex RP“ дава повече

Характеристиките на сертифицирана топлоизолационна система MAPETHERM спомагат за спестяването на енергия и намаляване на разходите за отопление, повишаването на жизнения комфорт в обитаваните помещения, както и за лесното монтиране на системата.
силно еластична: в състава на разтвора за шпакловане и мазилката са използвани специални иновативни смоли и полипропиленови фибри;
висока устойчивост на удар: при ударо-натоварването се разсейва равномерно от еластичната структура;
устойчивост на мухъл и плесени: благодарение на BioBlock® технологията, системата притежава изключителна устойчивост на мухъл и плесени, което й позволява да бъде прилагана в райони с влажен климат и особено по северните фасади на сградите;
без грундиране: мазилката Elastocolor Tonachino Plus се полага директно без грундиране;
–  стабилност на цвета: комбинираното действие на съдържащите се в Elastocolor Tonachino Plus силиконови и еластомерни акрилни полимери съдействат за образуването на слой с отлично прилепване, якост, трайност, стабилност на цвета и много ниска склонност към замърсяване.

Топлоизолационна система „Mapetherm”

Силно еластична фасадна топлоизолационна система с много висока устойчивост на удар и въздействие, устойчива на образуването на мухъл и плесен.

Mapetherm

1 Лепило на циментова основа Mapetherm Adhesive за EPS
2 Топлоизолационна плоча
Mapetherm EPS
3
Силноеластична шпакловка Mapetherm Flex RP
4
Стъклотекстилна мрежа Mapenet 150
5
Силноеластична декоративна мазилка Elastocolor Tonachino Plus 1,2 мм
6
Дюбели Мапеи пластмасов дюбел с усилен пирон

Mapei

Използвани продукти:

Mapei

Mapei е с Вас: посетете – Мапеи България и facebook.com/mapeibulgaria.