Що е ЛОС и имате ли ЛОС у дома?

Микроклиматът у дома е от съществено значение, за да създадете комфортна и здравословна среда за любимите си хора. Качеството на климата в помещението влия пряко върху здравето на човека. Температура, влага, алергени, изпарения от различни мебели са малка част от елементите, които влияят на въздуха в помещението. Летливите вещества се отделят от бои, лакове, мебели, офис оборудване, дезинфекциозни препарати, и др. ЛОС (летливи органични съединения) могат да причинят краткосрочни или дългосрочни неблагоприятни последици за здравето. По-леки ефекти върху здравето са дразнене на очите, носа и гърлото, главоболие, загуба на координация, гадене. По-тежки са последиците върху черния дроб, бъбреците и централната нервна система.

Преди повече от 30 години Caparol реши да развива продуктите си в посока минимално съдържание на вредни емисии и разтворители. Например в интериорната боя Indeko plus, съдържанието на летливи вещества е 1 g/l, при максимално допустимо съдържание за категорията 30 g/l. Пълното отсъствие на консерванти не само намалява замърсяването в помещенията, но и предлага на чувствителните хора, страдащите от алергия, огромна сигурност в помещенията реновирани с продуктите на Caparol. Качествата на продуктите e гарантирано със сертификат TÜV Nord.

Последната награда е от немското дружество за кожни и алергични заболявания, което потвърждава свойствата на продуктите Caparol. Всички интериорни продукти Caparol без консерванти са маркирани със синьото лого “E.L.F plus”. Това е гаранция за доволни клиенти и по-малък риск по отношение на здравето на потребителите.

За контакт и повече информация – Caparol.

Може да харесате още...