pixel

Винербергер с нов продукт на пазара – голямоформатна керемида Tondach Континентал 9

Tondach

От юли 2022 Винербергер пуска на пазара нов продукт в сегмента „Покриви“ – голямоформатната керемида Tondach Континентал 9.

Макар често да остава вън от полезрението ни, покривът е изключително важен елемент за всяка сграда. Не случайно е казано „да имаш покрив над главата си“ – той трябва да осигурява надеждна защита от атмосферните влияния, така че да се чувствате сигурни у дома си. Не по-малко важен е изборът на покривно покритие, тъй като той променя цялостната визия и придава завършен вид на сградата. С новия модел керемиди Tondach Continental 9 Ви предлагаме продукт, който притежава не само по-добри и обновени дизайн и визия, но и подобрени технически характеристики.

Tondach

Технология на производство и естетика

Естетиката намира място и при създаването на керемидите Tondach Continental 9. Те са с перфектна визия и имат гладка повърхност, която е и силно издръжлива на атмосферните влияния. Благодарение на новата производствена технология глината преминава през много фина глиноподготовка, което гарантира естетическите качества на керемидата и повишава техническите показатели. Изпичането чрез т.н. H-образни касети е най-новата технология, чрез което се избягват т.нар. „контактни точки“ по повърхността на керемидите и се гарантира перфектната им равнинност и отлична естетика.

Цвят и повърхност

Tondach

Друга новост е, че керемидите имат енгобирана повърхност. Това е разтвор от метални оксиди и фино смляна глина, който се нанася чрез разпръскване върху вече изсушената керемида. Така се осигурява равномерното разпределение на енгобата върху керемидата. След изпичането енгобата се свързва неразривно с основата на керемидата и се постига естетически издържан продукт с дълготрайно и надеждно покритие. Керемидите Tondach Continental 9 се предлагат в цвят антрацит, който осигурява модернистична визия, в допълнение към изчистената визия на модела.

Подобрени технически характеристики на продукта

Tondach

Лекотата на керемидите е от съществено значение за натоварването върху всяка сграда. Затова новият модел на Винербергер – Tondach Continental 9 е и с оптимизирано теглото на керемидите, което прави натоварването на квадратен метър само 32,4 кг/м2 и намалява натоварването върху покривната конструкция, а от там и върху конструкцията на сградата. Една от основните цели на Винербергер е повишаването на техническите характеристики на продуктите. Затова повишихме температурата при изпичане на керемидите и така се повишиха якостните им характеристики и водонепропускливостта им. Друго предимство е, че керемидите са с нов по-голям формат и размери 30х50 см, така че са необходими само 9 бр. керемиди, за да се покрие един квадратен метър от покрива. Това улеснява работата и спестява ресурси.

Сигурност и защита

Tondach

Сред основните приоритети на Винербергер е осигуряването на дълъг експлоатационен период на целия покрив и безопасна среда за обитателите. И тъй като промените в климата, увеличението на честотата и силата на бурите водят до повишаване на изискванията към покривните конструкции, Винербергер предлага решение – гамата от керамични и некерамични аксесоари, които допълват покривната система и осигуряват по-дълъг живот на покрива, както и безопасност при силни бури, снеговалежи и обилни дъждове. Важно е да се отбележи, че крепежните елементи (скобите за закрепване на керемидите) не позволяват разместването и/или повдигането им при силни ветрове. Това гарантира сигурност и устойчивост на атмосферните влияния, с които е съобразен и дизайнът на керемидите Tondach Continental 9. И още нещо -чрез профилирания вертикален фалц се осигурява по-добро закрепване на ветрозадържащите скоби, съответно се понижава рискът за настъпване на щети по покрива при силни бури, както и за разходите за поправката му.

В зимния сезон обикновено се появяват допълнителни проблеми – свличане на големи маси сняг, което би могло да доведе до риск за здравето и живота на минувачите покрай сградата. С новия си продукт Винербергер предлага и снегозадържащи скоби, които предотвратяват лавинообразното свличане на големи маси сняг и така защитава не само живущите, но и хората наоколо. Ако живеете в зона с по-интензивни снеговалежи, снегозадържането е задължителен елемент, на който трябва да обърнете внимание. Можете да използвате и цели системи със снегозадържащи решетки. Повече информация можете да намерите тук.

Tondach

Системно решение за дълъг живот на покрива

Вентилацията на покривната конструкция е от съществено значение за постигането на уют и комфорт в таванските помещения, а също и дълъг експлоатационен период на покрива. Затова Винербергер препоръчва и полагането на вентилационни керемиди, част от системата Tondach Continental 9, с които ще гарантирате безпроблемната експлоатация на Вашия покрив за години напред. Това е отлично допълнение към полагането на двойна летвена скара с контралетви, оразмерени с подходяща височина за осигуряването на добра циркулация на въздуха, заедно с некерамичните елементи за вентилация на покривната система като вентилационни ленти, подпокривно пародифузно фолио.

Поглед към звездите

Tondach

Красивият и надежден покрив осигурява не просто сигурност и защита от атмосферните влияние, но и убежище от външния свят и забързаното ежедневие, където можем да се отпуснем и преди да заспим, да погледнем с нови очи към небето. Покривните прозорци Tondach дават отлична възможност да си осигурите лично пространство, като се възползвате от многообразието от модели и размери. Малки или големи прозорци, повече или по-малко светлина, в зависимост от нуждите и предпочитанията Ви, изборът е Ваш. Възползвайте се и от външните и вътрешните щори, за да запазите хладкия въздух през лятото. Не слагайте ограничения на въображението си. Изберете модел прозорец със съветите ни тук.

Технически характеристики:

Tondach

Моделът керемиди Континентал 9 е перфектен микс от изчистена и модерна визия и отлични технически характеристики. Най-подходящи са покривите с минимален наклон от 17 градуса.

Tondach

Предимства:
– модерен дизайн и изчистени линии:
– възможност за приплъзване;
– голям формат;
– бързо и лесно полагане;
– естествен продукт;
– устойчивост за поколенията;
– 33 години гаранция.

Размери 30х50 см
Брой м2 9-10,3 бр.
Покривна ширина 25,7 см
Покривна дължина 38,0-43,0 см
Тегло 3,6 кг/бр.
Мин. наклон на покрива 17° градуса
Брой в сноп 5 бр./сноп
Брой в палета 280 бр./палета

За повече информация – Винербергер.

Може да харесате още...