Ecophon Solo – един вдъхновяващ акустичен облак

Ecophon

В Ecophon познават звука във всички негови аспекти. Компанията участва в множество изследователски проекти, провежда собствени тестове, води постоянни диалози с акустици и хора, които са засегнати от звука по някакъв начин. Освен това ние знаем как звука влияе на хората.

Звукът може да бъде много неща. Музика, говор и шум са само част от тях. Но как помещението, в което се намираме, влияе на звука?

EcophonПо пътя от своя източник към слуховия канал, звукът се влияе от помещението и обзавеждането му, както и от формата на главата и външното ухо. Тези фактори влияят върху начина, по който звукът ще се възприема.

Физиологичните и психологическите фактори влияят върху начина, по който възприемаме звука. Индивидуалните предпочитания променят нашата окончателна оценка на звука. Звукът се създава, когато частиците в пространството (обикновено въздух в нашия свят) от състояние на покой, започнат да се движат под въздействие на някаква сила. Това се случва, например, когато говорим. Нашите гласови акорди произвеждат звукови промени в налягането (високо и ниско налягане) във въздуха. Звукът пътува във въздуха със скорост приблизително 340 метра в секунда. Той се разпространява като вълна и е механична вибрация.

Акустиката в стаята зависи от начина, по който звука се движи в нея. Предаването на звук, поглъщането на звука, отражението на звука и дифузията на звука са важни аспекти. Акустиката в стаята включва също така и възприеманите от нас различни акустични явления. Полето за изграждане на акустика обхваща и звукоизолация, където е включен и маршрутът, по който звукът преминава от една стая в друга зона. Реверберацията е свързана със скоростта, с която звуковата енергия изчезва в една стая. В едно необзаведено помещение с твърди повърхности, се усеща много повече кънтене, отколкото в една обзаведена всекидневна например.

EcophonEcophon Solo ™форми, които могат да отговорят на всяко предизвикателство.

С множеството размери и форми имате всички възможности да създадете перфектната акустична среда, независимо дали ви харесва кръгла, квадратна, правоъгълна или друга форма. Голяма или по-малъка форма. Със своите отлични акустични качества Solo е най-смелият ни пример за това как дизайнът и функционалността могат да се хармонизират, за да създадат атмосфера, приятна за окото, ухото и ума.

Ecophon Solo™ е част от креативните дизайнерски решения от много години. Сега продуктова гама дава нови възможности за още по завладяващи и творчески звукопоглъщащи решения, както за тавани, така и за стени. Точно като пеперуда, Solo може да се материализира в различни форми и цветове. Ние го наричаме Freedom, защото ви дава възможност да пресъздадете своята идея. Създайте свои собствени звукопоглъщащи форми, поемайки контрол на шума до едно ново ниво.

Свободните форми се създават от правоъгълен панел Solo с дебелина 40 мм. Използвайки този голям панел като основа, можете да проектирате своя перфектна форма. След това вашият Solo Freedom се произвежда от нас. Както всички продукти на Ecophon, Solo е от стъклена вата. Тя е подходяща за оформяне в различни форми и има превъзходни звукопоглъщащи качества.

Ecophon

Както винаги, фокуса върху устойчивостта е част от в цялата гама Solo, което я прави идеално решение при сгради, които ще бъдат сертифицирани по LEED или BREEAM.

Тъй като въздухът тече свободно около панелите, тe също така са предпочитан избор за създаване на здравословна акустична среда при сгради с отопление и охлаждане на тавана (TABS).

EcophonЕдна различна перспектива на акустичните облаци

Нашите свободно висящи панели Ecophon Solo Baffle ви позволяват да изживеете акустичния облак от различна гледна точка – настрани. Висящи от тавана, преградите могат да се използват за формиране на различни линии, подвижни вълни или модели на зиг-заг. Монтирани на стени, те добавят интересни контури и дълбочина.

Яркият дизайн заслужава добро осветление

Ако естествената светлина идва от големи прозорци или има внимателно калибрирана изкуствена светлина, това може да се използва за подчертаване на архитектурната визия. Осветлението може лесно да бъде интегрирано в панелите, между тях или зад тях. Разбира се, могат да бъдат използвани и цветни прожектори за постигане на различни светлинни ефекти.

Мислете мащабно, направете страхотно впечатление

За всеки един  впечатляващ интериор има страхотно Solo решение, което да го допълни до съвършенство. Стандартната гама включва някои от най-големите акустични панели на пазара, както правоъгълни, така и кръгли. Те често са предпочитания избор за големи пространства, но могат да се използват също толкова успешно и в по-малки помещения.

Ecophon

Какъв би бил животът без цветове? С цветовете можете да изразите емоции, ценности и нагласи. Тъй като свободно висящите Ecophon Solo са заобиколени от въздух, цветовете им на фона на стаята могат да допринесат за още по-интересни решения. Видимата повърхност на панелите има покритие Akutex™ FT, уникална повърхностна технология, разработена от Ecophon. Гамата Akutex™ FT предлага 16 цвята, с които може да реализирате различни свои идеи.

EcophonEcophon непрекъснато подобрява и актуализира гамата на Solo™, за да може да предостави възможност на всички архитекти и интериорни дизайнери да създават още по впечатляващи и запомнящи се проекти.

Ето някои от последните актуализации:
Solo Baffle Wave – една от трите нови форми, които се въвеждат в семейството на Solo. Със Solo Baffle Wave вие превръщате тавана си в подвижно море.
Solo Baffle за стена – монтирани на стена Solo Baffle добавят интересни контури и дълбочина на всяко пространство. Използването на аксесоарите, създадени специално за системата, позволяват лесно да се създават различни форми на стената.
Solo Baffle ZigZag – позволява ви да създавате зиг-загобразни модели с по-отчетлив вид, с острите си ръбове и линии.
По-големи панели:
Solo Baffle™ на стената. Благодарение на превъзходните качества на стъклената вата Ecophon може да създава по-големи размери, без риск от издуване или счупване. Последните допълнения към големите Solo панели са:
Solo Rectangle 3000×1200 мм – новият гигант от семейство Solo.
Solo Rectangle 2400×600 мм – когато търсите големи и тесни панели.
Осветление и абсорбция в едно:
– с новата линия Solo Rectangle е лесно да се интегрира осветлението към вашите свободно висящи панели. Моделът с размер 2400×1200 мм има фабрично интегрирано осветление, чиято инсталацията е изключително лесна: закачете го, включете кабела в контакта и сте готови.
Директно фиксиране по-близо до софита:
– новите аксесоари Connect ви позволяват да инсталирате вашите Solo панели на минимално отстоянние от 50 mm от тавана.

Ecophon

Винаги актуална към последните тенденции, гамата Ecophon Solo предлага разнообразие от форми, цветове и размери, позволяващи свобода на проектиране и възможност за създаване на уникален дизайн, като отговаря на всички изисквания на устойчивата архитектура.

За контакт и повече информация – Ecophon.

Вижте също...