pixel

Една съвсем нова и революционна система за изграждане на стени – Porotherm Profi

Porotherm

Системата Porotherm Profi е доказала своята ефективност и устойчивост в Западна Европа, където се използва вече повече от 10 години, но в източните страни едва сега навлиза. Това я прави наистина революционна, тъй като е способна да реши редица проблеми – липсата на работна ръка на строителната площадка, скоростта на зидане, ограниченията на метеорологичните условия през зимата и др. Същевременно системата спестява доста разходи на готовия продукт и тотално преобразява начина на изграждане на зидани стени.

Защо Porotherm Profi Dryfix Extra е строителна система от бъдещето?

Porotherm Porotherm Porotherm
2Х по-бързо зидане Пестене на ресурси Удължен строителен сезон

В последните години сме свидетели на множество иновации, включително и в строителството. Така широко използваната тухла, например, се превърна от тухла единичка и четворка – в керамичен блок с вертикално перфориране и сглобка зъб-глъб. Като всяка иновация, това внесе голямо улеснение в строителния процес и ускори скоростта на строителството.

Porotherm

Системата Porotherm Profi Dryfix Extra, обаче, дава нещо много повече. Зидарският разтвор напълно е елиминитан като метод на слепване, вместо това в употреба влиза полиуретановото лепило Dryfix Extra, което има редица предимства, ако се комбинира с калибрираните тухли Porotherm Profi.

Porotherm

Полиуретаново лепило Dryfix Extra – нова ера в зидането
– еднокомпонентно полиуретаново лепило;
– температурна устойчивост на разтвора от -40°С до +100°С;
– изпитано на якост на натиск;
-и зпитано на якост на срязване;
– устойчивост на системата Dryfix Extra при сеизмични натоварвания;
– пожароустойчиво;
– дълготрайно;
– безопасно за здравето.

Направете сметка за материалите!

Porotherm

Онлайн калкулаторът за стени е инструмент с интегрирани формули според българското законодателство. С него можете да:
– пресмятате сами цената за вашата външна стена;
– избирате и сравнявате необходимите материали за постигане на оптимален коефициент на топлопреминаване;
– сваляте офертата си директно в ексел формат;
– калкулаторът разполага с основна версия, предназначена за крайни потребители и разширена версия за строителни експерти и инвеститори.

Обратна връзка от клиентите

Porotherm

„Когато започнах да строя къща в Равадиново ми трябваше решение за бърза и красива зидария, защото бях решил да оставя тухлите видими отвътре. От местния дистрибутор ме насочиха към търговския представител за региона. Избрах модела Porotherm Profi заради неговите предимства – високо качестворавен и чист зидбързо изпълнение. Използвах го, защото наистина търсих добър краен резултат за вътрешните пространства, а с Porotherm Profi се въползвах от пълни системни решения.

Силно впечатление ми направиха не само добрите характеристики на продуктите, но и наличието на консултация за специфичните моменти при изпълнението. Не на последно място строителите също бяха впечатлени от използваните материали. 

Бих препоръчал продуктите с марка Porotherm Profi, заради високото качество и приемливата цена за завършения продукт.“ – споделя инвеститорът Златко Джунгуров.

Още мнения на клиенти може да откриете тук.

Porotherm Profi осигурява два пъти по-бърза скорост на зидане и по-кратки срокове за изпълнение на конструкция чрез:​
– едно системно решение, което включва всички необходими компоненти за изпълнението на зидарията – керамични блокове и PU-лепило​;
– липса на допълнителни
строителни спомагателни дейности (подготовка и постоянно следене на състоянието и количеството на разтвор, хоризонтален и вертикален транспорт на разтвор)​;
удобството при работа с лепилото – процесът може да бъде прекъснат и възобновен по всяко едно време без да има фира от материал (в случая зидарски разтвор);​
липса на необходимост от осигуряване на течаща вода и ел. захранване за разбъркване на разтвора​;
два пъти по-бързо изпълнение в сравнение със стандартния метод на зидане.

Porotherm

По-икономично зидане с Porotherm Profi

Системното решение включва всички необходими компоненти за изпълнението на зидарията – керамични блокове и полиуретаново лепило.

Porotherm

При работа със системата Porotherm Profi се намалява първоначалната инвестиция на проекта:
– отпадат допълнителни дейности като: подготовка и постоянно следене на състоянието и количеството на разтвор, хоризонтален и вертикален транспорт на разтвор – елиминира се разхода за транспорт на зидарския разтвор;
отпада разходът за извозване на строителен отпадък;
минимизирани разходи за вода, ток и механизация;
– не се налага отчитане в плановете за ПУСО (План за Управление на Строителните Отпадъци);
– опаковките на DryFix Extra не заемат голям обем от строителния обект. Празните флакони са с малко тегло и лесно могат да бъдат изхвърлени;
намаляване на транспортните разходи – 100 камиона с разтвор се равняват на 1 камион PU лепило за една и съща площ.

По-дълъг строителен сезон с Porotherm Profi

Porotherm

Системата Porotherm Profi Dryfix Extra слага началото на нова ера в зидането чрез липсата на необходимост от използването на вода. Това променя значително процеса на зидане и отваря допълнителни възможности за удължаване на сезона за строителни дейности.

Полиуретановото лепило Dryfix Extra позволява работа при температурен диапазон от -5°C до +35°C, а възможността за работа при отрицателни температури удължава строителния сезон с близо 2 месеца. Кратки прекъсвания на строителната дейност са възможни през годината само при наличието на екстремно-ниски температури (под -5°С). Липсата на използване на вода за подготовка на зидарския разтвор води до по-бързо изсъхване на конструкцията и съответно готовност на сградата.

Системни решения Porotherm Profi

Porotherm Porotherm Porotherm Porotherm
Porotherm 25 N+F Profi Porotherm 12 N+F Profi Porotherm 38 W.i Plan Щурц 12

Системата Porotherm Profi Dryfix Extra има предимство със своите:
– равна повърхност без нивелиране;
– бързо достигане на необходимата якост;
– зидане без мокри процеси;
– зидове с чиста повърхност;
– малък набор от инструменти;
– липса на мокри процеси;
– липса на обектови фири;
– удължен строителен сезон.

Повече за системата можете да научите от Винербергер или директно да заявите своята оферта.

Може да харесате още...