Кои некерамични аксесоари за покрив влизат в новата 20-годишна пълна гаранция на Винербергер?

винербергер

Кои са задължителните некерамични аксесоари, влизащи в 20-годишната пълна гаранция от Винербергер и какво е тяхното подобрение?

Tondach

Пародифузна мембрана FOL-Mono DT:

В процеса на изграждане на покривната покривка най-напред се полага пародифузната мембрана, която предпазва дървената обшивката от вода от кос дъжд. Пародифузната мембрана FOL-Mono DT е отлично решение, тъй като материалът отделя водните пари по химичен път, докато стандартните мембрани го правят по механичен път чрез микропори. FOL-Mono DT е с висока якост и еластичност, същевременно е издръжлив на химически препарати, използвани в обработката на всеки дървен материал. Известно е, че в летните дни температурата на покрива е много висока. Мембраната от своя страна има температурна устойчивост 100°С, а температурата ѝ на топене можеда стигне до 195°С.

Tondach

Вентилационна лента за било Eкстрийм 5 m:

Важно е и изпълнението на изискванията за вентилация на покрива и отвеждането на водните пари и нагорещения въздух извън него. Топлият въздух се движи в посока нагоре. Затова съществува вентилационна лента за било Eкстрийм 5 m,изградена от висококачествен алуминий, който издържа на ултравиолетовите лъчи и притежава разтегливост от 30%, което позволява да се покрие плътно всеки модел керемиди, дори тези с големи вълни. Към керемидите се прикрепя бутилкова лента, направена по патента WCS – Wet cold system. Тя позволява работа при -5°С върху влажни и студени керемиди и няма аналог в световен мащаб.

Осигуряване на лична защита.

Рязката промяна в атмосферните условия изисква промяна в изграждането на покривите. Системите Tondach са доказали на своите клиенти качество и сигурност. Къде най-често грешим при изграждането на покривите? Това обикновено се случва при ветрозадържането и снегозадържането. Тези системи гарантират защита за хората и заобикалящата ги среда.

Ползи от снегозадържащите скоби и решетки:

Tondach

Те предпазват от свличане на снежни маси, което е характерно при рязката смяна на температурите, а също и при затопляне на снежната покривка, в следствие на топлината у дома. Освен защитна функция, те поддържат вентилацията, в случай, че попадне снежна маса в стрехата, през коята навлиза въздуха. Тежестта на снежните маси повреждат и улуците. Затова скобите и решетките са отлични решения.

За България е валидно обнародваното приложение БДС EN 1991-1-3/NA към Еврокод 1 за България, който е в сила и е достъпен в страницата на МРРБ.

Tondach

Ветрозадържащи скоби:

Скобите закрепват здраво самите керемиди в долната им част и защитават от евентуални бури и силен вятър. Устойчиви са на повдигане от вятъра благодарение на пироните, които прикрепят керемидите към летвената скара. Изработени са от стомана и са с покритие от алуминий и цинк, което е допълнителна гаранция за дълготрайност. Разходите за поставяне на скобите са много по-малки, отколкото тези при проверка от появата на силен вятър, да не говорим за разходите по щетите.

Често държавите в Европа имат местни изисквания и стандарти за полагането на ветрозадържащи скоби. В България е валидно официалното обнародвано приложение БДС EN 1991-1-4/NА към Еврокод 1 – част от действащия стандарт, достъпен за свободно ползване в страницата на МРРБ. Тези изисквания за ветрозадържане са актуални в общо 33 държави чрез Еврокод. Всяка държава членка на ЕС е задължена да интегрира тези изисквания към националните си стандарти.

Обшивка за комини Koraflex plus:

wienerberger

Коминът, връзката стена-покрив и отворите по покривната повърхност (капандури, табакери) са най-увредими и се нуждаят от специално внимание. Комините доста често възпрепятстват свободното отвеждането на водата от покрива. Така водният поток се задържа в задната им част. Koraflex Plus разоикага със следните предимства – материалът, изключително лесният монтаж и дългият си живот. Поли-изобутиленът (PIB) издържа на ултравиолетовите лъчи и не старее, затова е един от най-подходящите материали за работа на покрива. С модерна технология на производство (алуминиевата мрежа е вградена в поли-изобутилена), гарантира по-устойчив еднослоен материал. Бутиловата повърхност от долната страна на обшивката улеснява за добрата адхезия. А гъвкавостта позволява плътно прилепяне върху всички керемиди.

20-годишната пълна гаранция и 33-годишната гаранция за мразоустойчивост на керамичните елементи са част от Гаранционния регистър в платформата All4Roof. За да може гаранциите да бъдат заявявани, е нужно Полагачите на покриви първо да станат част от програма Партньор на Винербергер и след това да бъдат сертифицирани.

Целта на програмата “Винербергер Партньор” е да оказва подкрепа на строителни фирми, бригади или самостоятелни майстори и зидаро-мазачи, ползващи продукти за зидария. Програмата е и първата стъпка към придобиване на достъп до платформата All4Roof. За да се включите, използвайте формата за участие.”

Може да харесате още...