Mapelastic – доказаната хидроизолация от Мапеи!

Mapei

Мартин Стоянов е Технически Мениджър в Мапеи България почти от създаването на компанията. Мартин е преминал редица технически обучения и тренинги, и ръководи екип от трима продуктови специалисти и трима технически инструктори.

Вече почти 10 години той и неговият екип предоставят решения на строителните обекти в България, стъпвайки на международния опит на Мапеи.

Той познава продуктите и техните характеристики в детайл, следи внимателно световните тенденции и спомага за навлизането на иновативните продукти на компанията в България.

Днес той ни разказва за предимствата на Mapelastic, хидроизолация с 30-годишна история и доказано качество от Мапеи.

Mapei

Mapelastic е двукомпонентен, еластичен разтвор на циментова основа за защита и хидроизолация на стоманобетонни повърхности, плувни басейни и балкони.

Роден е като продукт за инфраструктурата – с него са защитени стоманобетоновите конструкции на редица мостове, виадукти, язовирни стени.

Mapelastic се предлага на пазара вече 30 години – има мостове, защитени с продукта преди повече от 20 години, и Mapelastic е устоял успешно на времето и атмосферните условия.

Вследствие на изключително успешното представяне на Mapelastic в инфраструктурните проекти, продуктът е тестван от експертите на Мапеи и за приложение в бани, плувни басейни и на тераси.

Mapei

Съвсем очаквано, продукт който успява да защити стоманобетоновите конструкции на инфраструктурни проекти в изключително тежки експлоатационни условия от карбонизация и други агресивни въздействия, би бил повече от подходящ при приложение в бани, плувни басейни и тераси.

Mapei

За тези 30 години над 300 милиона м² площи са успешно хидроизолирани с Mapelastic.

Ако ви трябва еластична хидроизолация, можете да се доверите на  Mapelastic, който запазва гъвкавостта си дори и при – 20 градуса, и в допълнение е и UV- устойчив!

Продуктът има 2 CE маркировки: EN 14981&EN 1504.

Mapelastic защитава бетонните повърхността от проникване на CO2 (карбонизация) в продължение на повече от 50 години.

2,5 мм слой Mapelastic осигурява същата защита срещу агресивното въздействие на хлориди, както и 30 мм бетон (с водоциментно число 0,45).

Mapelastic може да се полага и върху съществуващи покрития и е съвместим с керамични, мозаечни и каменни покрития.

Можете да се доверите на Mapelastic, ако ви предстои хидроизолиране или защита на бетонни конструкции, мазилки и циментови замазки или хидроизолиране на бетонни резервоари, използвани за съхранение на вода, както и хидроизолиране на бани, душ кабини, балкони, тераси, плувни басейни и др. Подходящ е и преди полагане на крайни покрития от керамични плочки или хидроизолиране на гипсокартон, мазилки или циментови повърхности и леки циментови блокчета.

Mapei

Можете да използвате Mapelastic и като гъвкав заглаждащ слой за бетонни конструкции с минимални фуги, включително такива, подложени на неголеми деформации при натоварване (напр. готови бетонни панели), както и за защита на мазилки или бетон с пукнатини, причинени поради свиване. Подходящ е като защита срещу проникване на вода и агресивни атмосферни влияния, и разбира се, за защита срещу проникване на въглероден двуокис, на бетонни стълбове и греди, пътни и железопътни виадукти, ремонтирани с продукти от гамата Mapegrout, както и конструкции, при които дебелината на бетона не е достатъчна. Накрая, но не на последно място – прилага се за защита на бетонни повърхности, които може да влязат в контакт с морска вода и анти-обледенителни соли, като например натриев или калциев хлорид и сулфати.

Mapei

Mapelastic се предлага в комплекти от 32 кг: компонент A: 24 кг торби; компонент Б: 8 кг туби. Както и в комплекти от 16 кг: 2 торби по 6 кг и 1 кутия от 4 кг.

За да бъде всичко ОК, изберете хидроизолация от Мапеи!

Mapei

Технически данни:

Защита на тънка пукнатина с Mapelastic върху долната страна на бетонна греда, подложена на напрежение при огъване.

Mapei

Защита с Mapelastic срещу ускорено карбонизиране (30% CO2) върху порьозен бетон.

Mapei

Защита с Mapelastic срещу проникване на натриев хлорид в порьозен бетон.

Mapei

Защита с Mapelastic срещу намаляване на механичната якост на бетона, вследствие на калциев хлорид, който е съставна част на противозамръзващи соли

Mapei

Мартин Стоянов и техническият екип на Мапеи с радост ще отговорят на вашите въпроси!

Мартин Стоянов: 0879 959 560, e-mail: [email protected].
Мариaна Илиева: 0876457958, e-mail: [email protected].
Николай Желязков: 0877090669, e-mail: [email protected].
Красимир Възгечев: 0876110040, e-mail: [email protected].

Вижте също...