pixel

Новоназначеният посланик на Италия в България посети Девня Цимент

Марко Контичели

В началото на този месец, Н.Пр. Посланикът на Италия в България в компанията на италианския консул във Варна и военноморския аташе удостоиха с посещение завода на Италчементи Груп в България – Девня Цимент. Ръководството на компанията, придружено от представители на CTG и SINOMA CBMI, генерален изпълнител на новата линия, приветстваха италианската делегация.

Изпълнителният директор, г-н Франсис, отправи приветствие към гостите и представи бърз преглед на дейността на компанията и изключително важното предизвикателство за изграждане на нови мощности през следващите две години. Като се позова на силните традиции и история на Италчементи Груп, и Девня Цимент, Изпълнителният директор наблегна върху положителните  действия от страна на Групата и на местното дъщерно дружество, чиито цел е да се гарантира устойчивото развитие – здраве, безопасност и околна среда – аспекти, които са основните фактори за осигуряване на бъдещето на региона. От позицията на водеща компания в България, в изказването си г-н Франсис подчерта привилегията и изключителната възможност да остави следа в историята, като оставя зад себе си най-съвременното ново съоръжение за производство, което въвежда най-модерните и най-добрите налични технологии.

г-н Франсис

След откриването, гостите имаха възможност да посетят завода, както и строителната площадка на новата линия. Обиколката продължава към административната сграда, където посланик Контичели показа голям интерес към най-новия иновационен продукт i.light, наскоро произведен в България. Н.Пр. Посланикът потвърди своето желание за участие в съвместен проект, фокусиран върху иновационните продукти на Италчементи пред архитекти и професионалисти по дизайн в столицата на страната.

Посещението остави трайно оптимистично впечатление за дейността на Италчементи Груп в региона и силен ангажимент за устойчиво развитие.

Може да харесате още...