Porotherm 25 Thermo – новото енергийно-ефективно решение за стени

Porotherm

За да бъде един дом енергийно-ефективен, работата започва още с избора на зидария. От нея зависи не само издръжливостта на сградата, сигурността и защитата от различните атмосферни влияния, но и поддържането на благоприятен климат в помещенията през цялата година. Зидарията от естествен градивен материал е най-доброто решение за тази цел. Такива са новите блокове на ВинербергерPorotherm 25 Thermo. С нов дизайн на решетката, оптимизирани топлоизолационни свойства и подобрено обменно тегло, те са иновативно решение, с което да си осигурите нужния домашен комфорт.

Porotherm

С какво се отличават блоковете зидария Porotherm 25 Thermo

Най-напред с процеса на тяхната изработка, който ги прави по-леки и с по-добри топлоизолационни характеристики. Как? Чрез добавянето на порозиращи естествени материали в състава глината. Най-често това са дървесни стърготини. При изпичането на глината тези материали изгарят и образуват пори в керамиката. Така се намалява плътността на тухлите и се увеличава топлоизолационната способност на зидарията, а това от своя страна гарантира топли помещения през зимата и прохладни през лятото.

Porotherm

Винербергер винаги се стреми да отговори на най-новите изисквания за енергийна ефективност на сградите, които непрекъснато се повишават, наред с цените на енергоносителите. Затова фирмата оптимизира продуктите, които предлага на пазара, така че напълно да задоволят нуждите на своите клиенти.

Новият блок Porotherm 25 Thermo е с коефициент на топлопроводимост λu 0,168 W/(mK), което значи, че за изграждане на стените ще ви бъде необходим по-малко изолация (с цели 2 см). За сравнение, стандартните блокове Porotherm 25 са с λu = 0,26 W/(mK). Сами виждате разликата, която неминуемо се отразява и на цената, която ще заплатите за топлоизолация. Друг пример можем да дадем с изграждането на зидове. Новата зидария на Винербергер – Porotherm 25 Thermo – понижава U-стойността на стената с приблизително 10% в сравнение със своя предшественик Porotherm 25. Както можете да забележите, разликата е значителна.

Porotherm

Устойчиво развитие

Глината е позната и използвана като градивен материал още от древността. Тя устойчив материал, който поддържа здравословен микроклимат. Нейното производство обаче, ако не се извърши по максимално щадящ околната среда начин, може да засегне живота на бъдещите поколения. Тъй като за Винербергер опазването на околната среда е от основно значение, процесът на производство на зидарията Porotherm 25 Thermo е оптимизиран така, че да се намалят емисиите на въглероден диоксид. По този начин се постига висококачествен продукт с отлични топлоизолационни свойства, подобрена рецептура и нов дизайн на решетката, чието производство не оказва негативно влияние върху живота и здравето на бъдещите поколения.

За повече информация – Винербергер.

Може да харесате още...