pixel

Студентският конкурс ISOVER Мулти-Комфортна къща, издание 2017 е официално открит

Имаме удоволствието да обявим старта на 13-ия международен студентски конкурс Мулти-Комфортна Къща, който ще се проведе в гр. Мадрид, Испания между 31 март и 02 юни 2017 г.

Посветен на студентите по архитектура, строително инженерство, както и други специалности, събитието има за цел по-добро разпространение на идеите на енергийната ефективност и различното измерение на комфорт: топлоизолация, звукоизолация, визуален комфорт, качеството на въздуха.

Задачата на 13-тото издание на Международния студентски конкурс Мулти-Комфортна Къща разработен от Isover в тясно сътрудничество с Министерството на архитектурата на Община Мадрид е обновяване на жилищна група в рамките на периметъра на областа Gran San Blas в гр. Мадрид.

За изданието 2017 журито, както и студентите ще имат възможност да възнаградят предложения за устойчива архитектура интегрирана в градското пространство, които същевременно ще отговарят на критериите на MAD-RE и Сен-Гобен Мулти-Комфортна Къща и като се вземат предвид климатичните условия и регионалните специфични особености на гр. Мадрид.

Конкурсът Мулти-Комфортна Къща се организира от 2005 г. насам за всички студенти от 1-ви до 6-ти курс включително, като участие могат да взимат както индивидуално, така и в екипи от до 2 членове. Провежда се на два етапа:

Първи етап:
– Национален финал – организира се в следните страни: Беларус, Белгия, България, Хърватска, Чехия, Естония, Финландия, Франция, Германия, Казахстан, Киргизстан, Латвия, Полша, Румъния, Русия, Литва, Словакия, Словения, Испания, Южна Африка, Турция, Великобритания, Украйна.
– Online финал – организира се за студенти от страни, в които няма да се провежда местен конкурс.
Печелившите екипи от националните финали и печелившия отбор от online финала ще бъдат поканени да присъстват на международния финал.

Втори етап:
– Международен финал, организиран в Мадрид, Испания, между 31-ви май и 02 юни 2017 г., където ще участват печелившите отбори от националните финали и екипа на победителя от Online финала.

В продължение на три дни приблизително 60 отбора от над 20 страни ще представят своите идеи и проекти пред международно жури, съставено от експерти – чужди архитекти в областта на енергийната ефективност, представител на архитектурата на Община Мадрид, местните власти и експерти от Saint-Gobain.

През 2016 г., над 1600 студенти от повече от 100 университета се регистрираха в първия етап на 12-ия международен конкурс. На втория етап организиран в Минск, Беларус присъстваха 23 страни, 54 отбора от 34 университета.

Относно конкурса за студенти Isover Мулти-Комфортна Къща

Конкурса за студенти Мулти-Комфортна Къща е ежегоден конкурс, посветен на студенти по архитектура и инженерни специалности, който се проведе за първи път на международно ниво в България през 2005 година.

Конкурсът е структуриран на два етапа: национален финал и online финал, последван от международен финал, където най-добрите проекти от всяка страна, организираща национален финал и на победителя от онлайн финал се съревновават.

1600 студенти се регистрираха за участие на националните финали в изданието през 2016 год. Международният финал се проведе в гр. Минск, Беларус с 54 студентски отбора от 23 страни-участнички.

Участниците в конкурса за студенти Isover Мулти-Комфортна Къща 2016 трябваше да създадат устойчива архитектура в отговор на специфичните нужди на Община Брест. Заданието на проекта беше: „Създаване на общност в гр. Брест“, като трябваше да се спазят критериите на Сен-Гобен Мулти-Комфортна Къща като се вземат предвид местните климатични условия.

Победителите в Международния финал през 2016 г.:

– 1-ва НАГРАДА: Радослав Тодоров, Росен Йорданов, Богдан Радичев от УАСГ, България

– 2-ра НАГРАДА: Miguel Carvalho, James Russwurm, Tiago Vasconcelos от Университета Йоханесбург, ЮАР

– 3-та НАГРАДА: Andreea Movila, Amalia Vacaru, от Техническия Университет АСАЧИ, Румъния

Също така бяха присъдени и специални награди на:
– Daniil Charatovich, Aliaksandr Janatan  Karpitski, David Tsybikau от Беларус;
– Antti Tuure от Финландия;
– Ayca Yazici, Ferhat Buldukk от Турция;
– Valeria Artenii, Andrei Tintari от Румъния.

Допълнителна информация за конкурса и за Saint-Gobain ISOVER можете да намерите на:
www.isover-students.com – международен уебсайт на Студентския конкурс Мулти-Комфортна къща;
www.isover-construction.com – база данни на архитектурни детайли: CAD детайли, брошури, филми;
www.isover.com – международен уебсайт на Saint-Gobain ISOVER;
www.isover.bg – национален уебсайт на Saint-Gobain ISOVER.

Може да харесате още...