Защо покрив с Tondach®?

Предлагаме Ви няколко основателни причини защо да изберете покрив Tondach®.

Вероятно за всеки от нас не е непозната ситуацията, в която искаме да подредим живота си стъпка по стъпка, да реализираме определени цели, които сме си поставили, и да сбъднем съкровените си желания, които винаги пазим дълбоко в сърцето си. Но както често се случва в живота, реалността и мечтите не винаги говорят на един и същ език. Все ще се случи нещо неочаквано, когато сме спестили пари за нова придобивка за дома, или пък сме решили най-накрая да заминем на семейна почивка до далечна дестинация. А понякога просто не ни се иска да се замисляме, че проблемите чукат на вратата и се опитваме да не ги забелязваме.

В крайна сметка обаче, рано или късно действителността напомня категорично за себе си и няма как да не й обърнем внимание. А що се отнася до дома ни и конкретно до неговия покрив, последното нещо, което можем да си позволим, е компромис и отлагане на решаването на проблемите в бъдеще. А с какво се асоциира сигурният покрив? С цялостни системни решения, разбира се!

Нека да Ви предложим няколко основателни причини защо да изберете покрив Тондах за Вашия дом.

Защото се доверявате на естествен строителен материал

holiday villa

Керамичните керемиди Tondach® са създадени от глина – природосъобразен ресурс, който не съдържа вредни за здравето и околната среда химически добавки и са претворени в керамика. В днешни дни доста се преекспонира темата с екологичността, естествените и био материали, но замисляме ли се изобщо, какво заобикаля живота ни, децата ни. В така забързаното ни ежедневие все по-рядко отделяме внимание на връзката си с природата и как нашата намеса в света се отразява на здравето ни. Малко останаха кътчетата, където можем да се почувстваме сигурни и защитени. Затова е добре да си гарантираме поне спокоен и уютен дом, където естествените материали все още могат да ни предложат някаква връзка с природата – източника на здраве за всеки един от нас.

Защото керамичните керемиди са дълготрайни

Качеството и здравината на керамичните керемиди Tondach® е доказано, а най-доброто доказателство за това са сградите, реализирани със системите Tondach®. Технологията на производство в заводите на компанията допринася за качеството на керамичните керемиди и гарантира тяхното използване в продължение на десетилетия. Периодът им на експлоатация надхвърля сто години, а свидетелствата за здравината на керамиката като строителен материал са многобройни и могат да бъдат намерени в различни архитектурни паметници и обекти със статут на културно наследство. Разгледайте нашите първенци в далновидните решения тук.

Защото керамичният покрив Tondach® е система

Чувайки думата покрив, в съзнанието ни е естествено да възникне първата асоциация за керемиди. Качественият и дълготраен покрив обаче не се състои единствено от керемиди. Те са негова съществена част, но се допълват от много други компоненти, с помощта на които се изгражда цялостна покривна система. Отделните компоненти в нея функционират в синхрон и се допълват, подобно на отделните системи в един жив организъм. Освен керемидите, имаме нужда и от завършващи елементи като капаци и крайни/завършващи керемиди, отдушници, елементи за вентилация, снегозадържащи системи и т.н. И дори и с тях можем да говорим все още само за видимата част от покривите Tondach®. Елементите като подпокривното фолио, скоби за фиксиране на керемиди и капаци, вентилационни ленти, уплътнения и обшивки са онази – невидимата част, която спомага покривът да работи като едно цяло и да ни предпазва от дъжд, бури, градушки и снежни виелици. А това е нещото, което в крайна сметка ни дава основание да сме спокойни за нас и нашите близки.

Защото са подходящи при изграждане на нов или ремонт на стар покрив

Когато ремонтът почука на вратата, вече е достатъчно късно да отлагаме или да си спестяваме от едно или друго решение. Важно е когато протече покрива ни да имаме комплексното решение, което ще ни гарантира, че този кошмар няма да се повтори или поне не в обозримото бъдеще. Tondach® предлага богато портфолио от модели керамични керемиди – стандартен формат, както и керемиди голям формат, особено подходящи при ремонт на стари покривни конструкции. Ако самата дървена скара е в достатъчно добро състояние, вариантите, които могат да се приложат тук, са повече. По-големият им размер например определя нуждата от полагане на по-малко керемиди на квадратен метър и съответно по-малко инвестирани средства. Много важно предимство на керамичните керемиди Tondach® е оптималното им тегло на квадратен метър, благодарение на което не се натоварва дървената носеща конструкция. От своя страна, възможността за хоризонтално и вертикално приплъзване на тези керемиди позволява тяхното сигурно напасване при запазена дървена конструкция на стар покрив и не се налага преподреждане на контра-летвите.

Защото качеството е синоним на керамичните керемиди Tondach®

Покривът на всяка къща, като нейна връхна точка, е изложен на атмосферните влияния и трябва да може да устои на всички промени във времето навън. Ето защо от особена важност е покритието на нашия покрив да може да се справи успешно с това да предизвикателство. Керемидите Tondach® са водонепропускливи и имат висока степен на мраозустойчивост, постигнати чрез комбинацията на качествена изходна суровина и високотехнологичен производствен процес. Готовите керамични керемиди преминават през различни тестове за устойчивост и ни гарантират, че ще устоят на всевъзможните капризи на времето.

Защото търсите прецизно и сигурно напасване на отделните компоненти на системата

Tondach

Всеки отделен компонент на цялостната покривна система Tondach® се произвежда в съответствие с най-добрите практики и технологични постижения. Това дава основание всички елементи да си пасват перфектно по между си, което да мултиплицира качествата на нашия керамичен покрив. Така например, всеки модел керемида Tondach® разполага с определен набор от задължителни керамични и некерамични аксесоари, някои от които са предвидени специално за конкретен модел керемида и пасват към нея по най-добрия начин. Съществува и набор от аксесоари, като например скобите за захващане, които осигуряват устойчивостта на покрива при бури и имат универсално приложение при различните модели керамични керемиди.

Защото оптималната поддръжка и липсата на ремонти са напълно възможни

Инвестицията, която първоначално се влага в керамичния покрив е вложение, което си заслужава и се отплаща многократно във времето. Използването на качествени керамични керемиди в комбинация с подходящи керамични и некерамични аксесоари, е условието да си гарантираме спокойствие и сигурност. Веднъж поставени, керамичните елементи заживяват свой собствен живот, където всеки един компонент на системата заема своето място и подпомага работата на останалите компоненти. По този начин се намалява вероятността да се наложат аварийни ремонти, дължащи се на разместени керемиди или на недобре паснали си капаци и завършващи елементи.

Защото можем лесно да преустроим таванското помещение в жилищно

holiday villa

Добавянето на допълнителна жилищна площ към нашия дом е постижимо, защото мансардното помещение под скатния покрив ни предоставя превъзходната възможност за това. Керамичният покрив Tondach®, изграден с всички керамични и некерамични аксесоари, превръща всеки мрачен таван в обитаемо местенце за уединение, от което всеки от нас се нуждае. Поставянето на вътрешна обшивка и подходяща топлоизолация на подпокривното пространство допълва цялостната картина, за да можем да сме спокойни и да прекарваме повече време под нашия покрив, но същевременно съвсем близо до звездите.

Защото подмяната на единични керемиди е лесна

Има случаи, в които поради една или друга причина, няма как да се подмени цялостната покривна конструкция. Ако все пак се наложи подмяната на единична керемида върху покрив Tondach®, идеалната хармония между отделните компоненти в системата позволява бързото отстраняване на проблемните елементи и замяната им с нови, които отново да възвърнат пълния баланс на системата.

Защото предлагаме цветове за всеки вкус

Tondach

Разнообразието от цветове на керамичните покриви Tondach® може да покрие естетичните норми и критерии за всеки вкус, като това се постига чрез създаването на специални цветови линии. Tondach® използва енгоби и глазури, с които придава на керемидите желаните цветове. Технологията на енгобиране на керемидите се състои в нанасянето на разтворени във вода глини с определен минерален състав върху керемидите след сушенето и преди изпичането им, като по този начин се създава възможно най-здравата връзка между енгобираното покритие и самата керемида. Използването на глазури е другият вариант за придаване на желан цвят върху керемидите. То се осъществява по сходен начин с енгобирането, но разликата се състои в това, че към глинените примеси, освен специфични натурални пигменти или метални окиси, се добавя и смляно, специално преработено стъкло, което се стопява по време на процеса на изпичане на керемидите. По този начин се постига нужната здравина на керемидата и желаната дълготрайност на цвета. А естетическата страна – насладата за окото – си е само в плюс.

33 godini garancia

Защото даваме 33 години търговска гаранция за покривна система Tondach®

Tondach® дава 33 години търговска гаранция на своите продукти, в случай че е използвана цялата покривна система с всички задължителни компоненти. Тя се състои от керамични керемиди, керамични и некерамични аксесоари, обединени в своята функция да предпазят покрива от всякакви външни влияния и да гарантират неговите функционални характеристики за много дълъг период от време.

Защото Ви предлагаме нашата професионална експертиза и опит

Нашите технически експерти и консултанти осигуряват последващо обслужване и професионалната консултация, което е добавената стойност, която компанията предлага. Ние можем да подкрепим клиентите в целия процес на избор, изграждане и поддръжка на новия им покрив, или при стъпките в процеса на обновяването му.

Вижте също...