pixel

Бос около басейна – как настилката ни гарантира сигурност и комфорт

Semmelrock

Всички мечтаем за басейн в двора, където да се чувстваме като на почивка, без да напускаме дома си. Този комфорт обаче, изисква вземането на важни решения, от които зависят бъдещата му експлоатация и дълъг, безпроблемен живот.

Най-напред трябва да решим дали да изберем басейн със скимери или преливник, а също и да преценим подходящия обем, размери, форма и облицовка. Не по-малко важен е въпросът с аранжирането на пространството около самия басейн. Фирма Semmelrock разполага с перфектните решения, плод на многогодишен опит, детайлни проучвания и тестове. Системите ни за зони около басейн са с гарантирана сигурност и дълготрайна експлоатация, така че да се чувствате максимално комфортно, докато се наслаждавате на почивката си. Освен това са естетически издържани и с голям избор на различни стилове за оформление.

Semmelrock

Сигурност

Когато избирате настилка за пространствата около басейна, най-напред трябва да помислите за възможността от подхлъзване. Препаратите за третиране на водата срещу образуване на алги през лятото доста често създават предпоставка по-лесно подхлъзване. Плочите и бордовете на Semmelrock, изработени специално за зони около басейни, осигуряват максимална сигурност срещу подхлъзване, дори и да се разхождате боси. Освен това повърхностите са приятни на допир,а  заради фината си структура, не задържат замърсявания.

Semmelrock

На второ място, трябва да следите устойчивостта на хлор съдържащи препарати, с които се регулира PH на водата и се осигурява нейната дезинфекция. Системите за басейн – плочи и бордове са с гарантирана резистентност към всички химикали, одобрени за третиране на водата. Пигментите за оцветяване на бетонните или порцеланови плочи и допълващи елементи имат най-висок клас с максимална UV устойчивост, така че да устоят на силните слънчеви лъчи.

Semmelrock гарантира, освен отлична функционалност и технически предимства, също и елегантност на дизайна. Плочите са в модерен, средиземноморски стил или класически, в зависимост от личния избор и предпочитания. Разнообразна палитра от цветове, повърхности и формати, а също и възможност за получаване на професионален съвет в мострената ни градина, услугите ни за CAD планиране или специално разработен за вашите нужди проект, са немалка част от предимствата на новата гама на Semmelrock, наред с високото качество на продуктите и вниманието във всеки детайл, осигуряващи ниски експлоатационни разходи.

Semmelrock

Гамата отговаря на изискванията и на най-изтънчения вкус. Например, ако желаете да премахнете граница между плочите край басейна и тревата в двора, можете да се възползвате от кантиращите профили Steinfix. Te осигуряват сигурна връзка между плочите и тревата, подобно на бордюр, като остават скрити, но същевременно позволяват гъвкаво и доста бързо оформление на цялото пространство, допринасяйки за лесното тримиране  на тревата.

Порцеланови плочи AirPave®

Semmelrock

Една от сериите, предлагани за зоните около басейни, е гамата порцеланови плочи AirPave®. Отличното качество, устойчивост, здравина, възможността за полагане на регулируеми крачета, наред с цветовата гама и размерите ги прави подходящи за модерния, изискан интериорен стил.

Изключително меки на допир, но напълно антихлъзгави, плочите са идеално съчетание от красота, комфорт и функционалност. Плочите AirPave® са калибровани и подходящи за лепене върху изградена основа от бетон. Бихте могли да облечете стъпала или да изградите преходи, ако теренът предполага терасиране.

Всички налични повърхности и размери добре кореспондират с модерни и класически дизайни на Вашия басейн. Разбира се, плочите Airpave® се комбинират и с други продукти на Semmelrock, като Bradstone Lias, Lusso Tivoli, Lusso Vulcano.

Semmelrock
SALERO

Модерен терацо ефект

Формат: 60x60x2 cm

Semmelrock
MONARO

С лек отблясък на повърхността

Формат – 90x45x2 cm

Semmelrock
MALAGA

С визия на мрамор Calacatta

Формат: 60х60х2 cm.

Semmelrock
CASONA

Изящен дизайн

Формат: 60х60х2 cm

Semmelrock
PANAMA

Нежни бежови нюанси

Формат: 90x45x2 cm

Semmelrock
SELVA

Издължена паркетна визия на дърво

Формат: 30х120х2 cm

Производство

Плочи се изпичат над 1000 градуса, което гарантира ниска порьозност на изделието и осигурява здравина и висока плътност. Порцелановите плочи са идеални за зоните около басейна, тъй като са водоплътни и осигуряват по-добра хидроизолация при необходимост. Не се притеснявайте от избледняване, защото плочите няма да променят цвета си, въпреки активното въздействие на външните условия и препаратите за дезинфекция или образуване на водорасли.

С височина 2 cm и многообразие от размери, плочите от серията AirPave® са подходящи за всички пространства. Повърхността на порцелана осигурява добро сцепление на боси крака, за да бъдете напълно защитени.

Предимства:
– устойчивост на препарати за третиране на водата;
– неподатливост на UV стареене;
– устойчивост на температурни амплитуди;
– висока устойчивост на удар;
– антихлъзгави, но с приятен на допир финиш;
– разнообразие от цветове, повърхности, размери.

Монтаж на плочите

За максимална елегантност и отчетливост на линиите, всички продукти от гамата Airpave® са с микрофаска от 1mm. Плочите са калибровани, а прецизността на размерите позволява да се монтират по различни начини, така че можете да вложите цялото си въображение. Освен това могат да се лепят върху бетонова основа и дренажна подложка с помощта на флекс лепило,а също и да се монтират на сух монтаж и върху регулируеми подпори (крачета). Подходящи са за полагане и върху широка тревна фуга.

Продуктова серия Bradstone

Серията Bradstone е специално разработена за всички, които обожават средиземноморския стил. С визия на естествен камък, спазвайки всички технически преимущества на един басейн, серията носи неповторимо лятно настроение във всяко кътче на дома и градината. Серията разполага с разнообразни размери, формати, кантове за басейни и структура на повърхността, като различните форми позволяват изграждане на ръбовете около басейна с геометрия, различна от ортогоналната.

Плочите от серията Bradstone са с височина около 4 см, като цветовете са внимателно подбрани в топлата и светла гама на естествен камък – травертин, пясъчник, варовик. Те придават ненатрапчива елегантност, с устойчивост на химически и атмосферни влияния. Голямо предимство е възможността за комбинация с продукти от серията за бордове на басейн и цялото пространство около него.

Бордове за басейни

Освен за красота, бордовете за басейн имат и практични функции. Те разграничават визуално зоната на басейна от околното пространство, за да бъдат предотвратени евентуални инциденти, рамкирайки зоната на преливника. Така го предпазват и от навлизане на външни замърсявания, ограничавайки разплискването на вода.

Semmelrock BRADSTONE TRAVERO

С визия на травертин
Формати – 60х30 cm и 45х45 cm
Възможност за комбинации с плочи, бордюр, системи за стени и огради BRADSTONE TRAVERO

Semmelrock BRADSTONE LIAS

С визия за шисти
Формати – 80х30 cm и 45х45 cm
Възможност за комбинации с плочи, бордюр, системи за стени и огради BRADSTONE LIAS

Semmelrock BRADSTONE OLD TOWN

С визия на естествен камък
Формати – 45х30 cm и 45х45 cm
Възможност за комбинации с плочи, бордюр BRADSTONE OLD TOWN

Почистващи препарати за зоните около басейна

Визията на настилката около басейна задължително е атакувана от агресивните атмосферни условия (UV-лъчи, дъжд, замръзване и високи температури), начина на експлоатация и честота на нейната поддръжка. Ако не бъдат отстранени своевременно, някои замърсявания могат да съсипят външния вид на настилката. Ето защо екипът на Semmelrock, в сътрудничество със своя партньор, известния експерт по почистване Finalit, обобщи най-често срещаните петна и препоръки за тяхното отстраняване в “Ръководство за почистване и грижа”.

Semmelrock

За повече информация – Винербергер.

Може да харесате още...

Izolacii.eu